Asus X550JK-XX115D

Pentru cei aflati in cautarea unui laptop cu un pret mediu si cu performante foarte bune pentru jocuri, Asus vine in ajutor aducand pe piata modelul  Asus X550JK-XX115D.
Laptopul este realizat dintr-un material plastic placut la atingere, cu imbinari bune. Capacul ecranului este confectionat dintr-un plastic cu o textura diferita fata de restul laptopului, oferind un design aparte, foarte atractiv. Culorile folosite sunt negru, la exteriorul laptopului, si gri, la interior.

Ecranul are o diagonala de 15.6″, este lucios, de tip LED. Rezolutia acestuia este de 1366×768 pixeli, oferind culori vii, unghiuri bune de vizualizare si o luminozitate foarte ok. Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate, ce permit o tastate rapida dupa ce va obisnuiti cu ea. Touchpad-ul este de dimensiuni medii, oferind suport multi-touch pe toata suprafata, cele 2 butoane de control fiind integrate.

Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i5 4200H, un dual-core cu Hyper Threading (2 nuclee reale + 2 nuclee logice, pentru un comportament de Quad-Core), fiind unul dintre cele mai puternica i5-uri ce se pot intalni pe un laptop. Frecventa de baza este de 2.8GHz, ce poate ajunge in Turbo Boost pana la 3.4GHz, totul la un TDP de 47W. Performanta este mai mult decat suficienta pentru a putea rula orice joc, iar in cazul unor editari foto / video la un nivel nu foarte avansat, laptopul se va descurca foarte bine. Observam prezenta a doua placi video, una integrata in procesor, Intel HD Graphics 4600, ce va fi folosita in regim office si multimedia, precum si o placa video dedicata, nVidia GTX 850M, echipata cu 2GB de memorie DDR3, cea mai puternica placa video dedicata posibila in acest segment de pret, fiind capabila sa ruleze orice joc actual cu detalii impinse spre maxim, pe rezolutia nativa a laptopului. Memoria RAM este de 4GB DDR3 si este integrata in placa de baza, laptopul oferind un slot liber, ce poate fi echipat cu un modul de pana la 8GB RAM. Frecventa de lucru este de 1600MHz, cu o latenta CL11, la un voltaj de 1.35V, pentru un consum cat mai redus.

Bateria este de tip Li-Ion, oferind 4 celule si o autonomie de aproximativ 4 – 5 ore in regim office. In jocuri, autonomia se va reduce undeva la 1 – 1.5 ore, aici fiind practic singurul minus al laptopului.
In ceea ce priveste conectivitatea, laptopul ofera un port HDMI, unul VGA, o intrare LAN de tip RJ-45 pentru conectarea la internet, un port USB 2.0 si doua USB 3.0, precum si o iesire audio de tip combo, pentru microfon si casti / boxe. Placa de retea wireless suporta standardele b/g/n, iar placa de retea LAN ofera 10/100/1000mbps, fiind compatibila si cu abonamentul Gigabit de la RDS.
In concluzie, pot spune ca Asus a reusit sa aduca pe piata un adevarat best-buy, oferind cel mai puternic laptop din acest segment de pret daca scopul acestuia vor fi jocurile. Constructia este buna, tastura ofera un feedback placut, iar ecranul ofera o imagine luminoasa si clara. Toate acestea, plus pretul foarte bun pentru performanta oferita, fac din acest produs un laptop excelent din aproape toate punctele de vedere.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s