Acer Aspire E5-572G-38HC – solutia optima pentru jocuri, intr-un buget mic

Zilele acestea am fost pus in situatia sa aleg pentru un prieten un laptop pentru jocuri, intr-un buget de sub 2000 lei. Asa am achizitionat un Acer E5, un laptop construit bine, cu cea mai buna performanta in segmentul sau de pret. Dupac e a stat pe la mine vreme de doua zile, am zis sa impartasesc cu voi, cititorii nostri, impresiile mele cu privire la acest produs.
Personal, nu neglijez constructia atunci cand achizitionez un astfel de produs, iar Acer Aspire E5-572G-38HC se prezinta foarte bine. Construit dintr-un plastic solid, cu imbinari realizate cu pricepere si cu o textura placuta la atingere, pe care nu raman amprente prea usor, E5 se claseaza in aceeasi liga de calitate cu producatori mai consacrati, precum Asus sau Dell.
Ce il scoate in fata este performanta, fiind cel mai puternic laptop in pretul sau. Echipat cu un procesor Intel Core i3 4000M, ce ruleaza la o frecventa de 2.4GHz, si o placa video dedicata nVidia GT 840M cu memorie video de 2GB DDR3 si 4GB RAM, laptopul poate rula orice joc de la momentul actual cu detalii foarte bune, setarile folosite in jocuri fiind uneori chiar cele high, in functie de cerintele jocului. HDD-ul cu o capacitate de 1TB reprezinta o alegere isteata din partea producatorului, oferind un spatiu suficient pentru o colectie serioasa de jocuri si filme.
Tastatura laptopului este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si o cursa scurta. Touchpad-ul este de dimensiumi normale, cu butoanele de click integrate in acesta. Personal recomand achizitia unui mouse pe USB pentru jocuri.
Ecranul este de tip LED, avand o diagonala de 15.6” si o suprafata lucioasa, pentru a nu afecta culorile. Personal, nu am observat ghosting in timpul jocurilor, intreaga experienta de joc fiind fluenta si foarte placuta.
Sistemul de sunet este de tip stereo, dar calitatea sunetului nu este extraordinara, lipsa bass-ului fiind un minus in special in filme sau jocuri. Totusi, avand in vedere performanta oferita, este un minus total acceptabil. Pe partea de comectivitate regasim un port VGA si unul HDMI, un port USB 3.0 si doua USB 2.0, o iesire audio de tip combo si conectorul RJ-45 pentru reteaua LAN, de tip 10/100/1000mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11, oferind standardele b/g/n, precum si conexiune BlueTooth 4.0.
Autonomia a fost “in grafic”. Am reusit personal sa ating aproape 4 ore de vizionat filme HD continuu, cu o limozitate a ecranului de 40% si folosind o pereche de casti. Asadar, nimic de reprosat aici, bateria cu 6 celule isi face treaba cu brio.
In concluzie, pentru pretul cerut, Acer Aspire E5-572G-38HC ofera o alegere excelenta pentru pasionatii de jocuri ce doresc un laptop in acest scop, dar nu au buget foarte mare. Performanta buna si autonomia mare, precum si pretul extrem de competitiv, fac din acest laptop un adevarat best-buy.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s