Asus X555LN-XX058D – design atractiv si performanta la pret mic

Asus X555LN-XX058D este un laptop multimedia cu un design premium, un pret atractiv si performante bune pentru multimedia, chiar si pentru jocuri.

Laptopul este realizat dintr-un material plastic, de culoare gri, in interior acesta fiind laminat, pentru a imita aluminiul. Capacul ecranului are o textura diferita fata de restul laptopului, placuta la atingere, reusind sa confere laptopului un aspect premium.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate, oferind o cursa scurta si taste directionale mari, asemeni celorlalte taste, pentru a nu incomoda in timpul jocurilor. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, cu butoanele de click integrate, pentru a mari spatiul de lucru. Sistemul de sunet este de tip stereo, beneficiind de tehnologia SonicMaster, insa chiar si asa nu ofera decat o sonorizare decenta.

Procesorul este in Intel Core i7 4510U, ce imbina o performanta buna cu un consum mic, pentru a nu afecta autonomia. Acesta are 2 nuclee ce pot ajunge la o frecventa maxima de 3.1GHz in modul Turbo. Laptopul vine echipat cu memorii RAM de tip DDR3, avand o capacitate totala de 4GB. Impreuna cu placa video dedicata, oferita de nVidia, model GT 840M cu 2GB vRAM DDR3, laptopul este capabil sa ruleze jocuri noi cu detalii medii si chiar High, in functie de cerintele jocului. Capacitatea de stocare este de 1TB, la o viteza de 5400RPM, oferind in spatiu suficient de mare pentru a stoca tot ce dorim.
Ecranul este de tip LCD LED, avand o rezolutie de 1366×768 pixeli, cu o diagonala de 15.6”. Din pacate, contrastul este destul de scazut, iar iluminarea redusa nu il fac foarte potrivit pentru lucrul in exterior sau in spatii puternic iluminate. In interior, culorile redate sunt destul de vii si, per total, imaginea oferita este buna.
Pe partea de conectivitate regasim un port HDMI si un port VGA, iesire audio de tip combo, 3 porturi UBS din care unul la viteza USB 3.0, precum si conectorul retelei LAN, ce ofera viteze de 10/100/1000mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11, oferind standardatele b/g/n.
Bateria are 2 celule, cu o capacitate de 37Wh. Desi numarul de celule pare mic, puterea oferita si procesorul cu voltaj redus, de doar 17W TDP, ofera o autonomie de aproximativ 4 ore la o utilizare normala.
Asus X555LN-XX058D reprezinta un candidat puternic la postul de best-buy, reusind sa il obtina pentru cei aflati in cautarea unui laptop multimedia, cu un design atractiv si o constructie buna, ce poate rula chiar si jocuri de ultima generatie.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s