Cum aleg diagonala televizorului?

Daca intentionezi sa achizitionezi un tv in viitorul apropiat, cu siguranta intrebarea este: Ce diagonala sa aiba acesta?
Sunt aici, cateva criterii de baza si va asigur ca o diagonala mare, nu inseamna neaparat bine. Totul se raporteaza la spatiul unde va sta televizorul si mai important, dinstanta dintre tv si canapea.
Cu siguranta diagonala va fi aleasa si in functie de pret deoarece, preturile variaza destul de mult in functie de marimea acestuia. Daca avem un buget trebuie sa stim exact unde trebuie investit si diagonala pentru multi este factorul decisiv.
Am vazut televizoare de diagonala mare 127cm in camere de 3m unde utilizatorul a preferat sa investeasca toti banii in dimensiune.
Acest aspect poate fi gresit. La o distanta de 3m fata de tv, diagonala optima este undeva la 101/107cm. Daca aici se facea alegera corecta bugetul putea fi investit si in alte functii precum 3D sau SmartTV.

Ca sa fiu mai direct aspectul este destul de simplu si anume: Distanata optima dintre cel ce se uita la tv si panelul TV-ului, trebuie sa fie de trei ori diagonala acestuia. Adica daca tv-ul are o diagonala de 104cm distanta optima pentru acesta va fi 3 metri. Aici, aceste valori pot varia in functie de panel. LED sau Plasma. Chiar daca Plasmele nu stiu in ce masura mai exista pe piata pun totusi si valorile pentru acestea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s