Lenovo G50-30

Lenovo G50-30 este unul dintre cele mai ieftine laptopuri de la ora actuala, oferind o racire pasiva, fara ventilator, si un sistem de operare Microsoft Windows 8 preinstalat.
Constructia este realiza integrat dintr-un plastic de calitate medie, cu o textura placuta la atingere, anti alunecare. Capacul laptopului prezinta o textura diferita comparativ cu restul carcasei, oferind un design aparte. Imbinarea este realizata bine, iar per total, laptopul pare solid in ciuda pretului mic de comercializare.
Ecranul LED are o diagonala de 15.6”, este lucios si suporta o rezolutie maxima de 1366×768 pixeli. Culorile sunt redate destul de natural, avand un constrast de aproximativ 160:1. Unghiurile de vizibilitate sunt largi, iluminarea este buna, astfel incat laptopul se poate folosi fara prea mari probleme si in exterior.
Laptopul este echipat cu un procesor Intel Celeron Dual-Core N2840, ce ruleza la o frecventa de baza de 2.16GHz , ajungand in mod Turbo la maxim 2.58GHz Placa video este Intel HD Graphics, integrata in procesor si, impreuna cu memoria RAM de tip DDR3 de 4GB la 1333MHz, poate reda fara probleme continut Full HD. HDD-ul are o capacitate de 500GB, la o viteza de 5400RPM, oferind performante decente.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si un feedback placut, oferind sansa unei scrieri rapide. Touchpad-ul este de dimensiuni medii, oferind suport pentru gesturi multiple, iar cele doua butoane de click sunt separate, pentru o apasare cat mai buna. Sistemul de sunet este stereo, insa plasarea celor doua difuzoare sub laptop nu a fost o alegere foarte inspirata din partea producatorului, sunetul fiind de multe ori infundat.
Pe partea de conectivite, regasim clasicele porturi VGA si HDMI, alaturi de doua USB 2.0 si un USB 3.0, precum si o iesire audio de tip combo si conectorul RJ-45 al placii de retea LAN (10/100/1000mpbs). Placa de retea wireless este de tip 802.11, suportand standardele b/g/n si oferind suport BlueTooth 4.0.
Bateria are 4 celule, cu o putere de 32Wh, iar impreuna cu procesorul conceput pentru un consum cat mai mic, asigura o autonomie de pana la 4-5 ore in regim multimedia. Dupa cum am precizat initial, laptopul dispune de o racire de tip fanless, fara ventialator, deci singurele surse de zgomot sunt reprezentate de HDD si unitatea optica. Practic, inlocuirea HDD-ului cu un SSD va asigura un zgomot egal cu zero, daca nu se foloseste unitatea optica.
In concluzie, pretul extrem de atractiv de comercializare, sistemul de operare inclus, ecranul bun si sansa de a obtine un laptop complet silentios fac din Lenovo G50-30 o alegere excelenta pentru cei cu un buget mic, aflati in cautatea unui laptop ieftin si bun.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s