Asus X553MA-SX457B – laptop ieftin, cu Windows preinstalat

Asus X553MA-SX457B este unul dintre cele mai ieftine laptopuri aflate in oferta magazinelor, ce vin insotite de un sistem de operare preinstalat, avand in pret extrem de atractiv si o configuratie destinata utilizarii de tip office si multimedia
Laptopul este confectionat dintr-un material plastic, destul de banal dupa gusturile mele, cu imbinari bune si o constructie per total ok, avand in vedere pretul. Modelul in disctutie este negru in totalitate, cu o greutate de doar 2.2kg si o grosime de 25mm.
Ecranul este de tip LED, avand o suprafata lucioasa si o diagonala de 15.6”, ce reda o rezolutie de 1366×768 pixeli. Constractul este bun, calitatea imaginii incadrandu-se in specificatiile acestui segment de pret. Nu avem parte totusi de cele mai bune culori, dar acestea sunt redate corect, fara diferente de nuanta
Procesorul este un Intel Celeron N2940, cu 4 nuclee concepute in special pentru un consum cat mai mic, fapt ce se vede si in TDP-ul de doar 7.5W. Placa video este Intel HD Graphics, integrata in procesor, iar memoria este de tip DDR3, avand o capacitate de 4GB, la o frecventa de 1066MHz. HDD-ul este de 5400RPM, cu o capacitate de 500GB si viteze decente. Per total, performanta este suficienta pentru o utilizare in regim office sau pentru redarea filmelor HD si Full HD, insa nu putem avea pretentia pentru jocuri sau editari foto / video.

Tastatura din pacate este dezamagitoare. Desi este de tip chiclet, tastele nu sunt foarte bine spatiate, iar la o apasare mai puternica acestea flexeaza destul de mult, nefind potrivita pentru cei ce doresc sa scrie mult pe acest laptop. Touchpad-ul suporta multi-touch, iar feedback-ul oferit este bun. Sistemul de sunet este si el modest. In ciuda celor doua difuzoare, sonorizarea este slaba, iar bass-ul aproape inexistent. Pe partea de conectivitate, laptopul vine cu o placa de retea LAN de tip 10/100, deci neprovita pentru abonamente de internet de tip Gigabit, precum si o placa de retea wireless 802.11 b/g/n si BlueTooth 4.0. Laptopul dispune de un port HDMI si unul VGA, precum si 2 porturi USB, dintre care unul la standarde USB 3.0. Mai regamim un port audio combo, pentru microfon si casti / boxe, precum si portul de retea RJ-45.

Bateria are doar 2 celule, insa in combinatie cu procesorul conceput special pentru un consum cat mai mic, autonomia bate spre 4 ore de folosire in regim office sau multimedia.

In concluzie, laptopul ramane o varianta extrem de atractiva pentru cei ce doresc un laptop ieftin, cu performante bune pentru treburile de zi cu zi, o greutatea redusa, autonomia buna si sistemul de operare preinstalat reprezentand atuuri greu de ignorat.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s