Criterii alegere masina de spalat vase

Masina de spalat vase devine o necesitate din ce in ce mai mare in locuinta, avand in vedere ca cresterea gradului de ocupatie a timpului si a unei nevoi mai mare de confort. Si masina de spalat vase contribuie din plin, aceasta fiind capabila sa spele chiar si cele mai murdare vase, cratite, care au stat intens sub flacara sau grasime.
Masinile sunt impartite in trei mari categorii, daca este sa ne raportam strict la spatiu. Ele sunt de 45 sau 60 cm latime si mai exista o categorie de masini de spalat vase ce se aseaza pe blat, acestea fiind de 6 seturi si avand nevoie de mai putin spatiu, Totodata masinile mai pot fi incorporabile, total sau partial, partial incorporabile insemnand ca panoul de comanda este la vedere.
Primul criteriu de alegere, dupa ce stabiliti dimensiunea este dat de numarul de programe. Spre deosebire de o masina de spalat rufe, la care aveti o multime de programe si folositi doar doua, trei, la masina de spalat vase acest numar chiar este important, intrucat permite o spalare mixta a mai multor tipuri de vase, facand exceptie paharele, care se spala intotdeaua separat.
Al doilea criteriu este dat de tipul de programe. Spre exemplu prima recomandare in acest sens este data de existenta programului de prespalare, foarte importanta in situatia in care nu aveti foarte multe vase de spalat. Aceasta functie permite sa puteti acumula mai multe vase, in doua, trei zile si dupa aceasta perioada sa le spalati. Programul de prespalare indeparteaza majoritatea impurtitatilor si nu este nevoie sa folositi o pastila sau detergent in acest sens, avantajul fiind ca dupa ce se termina acest program, vasele sunt suficient de curate, astfel incat sa mai poata astepta doua trei zile, pana la o spalare definitiva. Un alt program care este important, este programul intensiv-pentru cratite sau vase foarte murdare, recomandarea fiind ca acesta sa fie la o temperatura maxima de 70 de grade. In rest, toate celelalte programe, vor combina mai multe posibilitati de spalare si vor fi utile in anumite situatii.
Un alt criteriu este dat de modul de organizare al sertarelor si daca acestea se pot plia sau se pot muta pe inaltime, astfel incat sa fie permisa utilizatorului si spalarea unor vase mari sau agabaritice, pana la anumit punct.
Al patrulea criteriu este dat de consumabilele folosite. In primul rand, daca nu ati mai avut masina de spalat vase pana acum trebuie sa stiti ca masina nu merge fara sare; nu orice fel de sare ci o sare speciala pentru masina de spalat vase care se gaseste in general in Hipermarketuri sau la magazinele de specialitate. Aceasta nu este scumpa, un kg fiind undeva la 20 de lei si ajungand aproape 6 luni in conditii normale de utilizare. In ceea ce priveste detergentul sau pastilele de spalare, recomandarea este sa optati pentru o masina care poate spala cu pastile 3 in 1, pentru ca acestea sunt mai ieftine fata de detergent, lichid de limpezire si anticalcar pus separat.
Al cincilea criteriu este dat de optiuni strict pentru exclusivisti sa spunem. Spre exemplu, cele mai dificil de spalat sunt tacamurile. In acest sens, modelele premium, au un al treilea sertar, in locul unui cos pentru tacamuri, sertar in care tacamurile sunt foarte bine organizate si se spala prin urmare mult mai bine. O alta optiune pentru modelele premium este data de existenta unor mai multe zone de jet de apa, pentru a eficientiza spalarea si clatirea.
Masina de spalat vase usuca la sfarsitul spalarii vasele, utilizatorul putand sa le puna direct in rafturile bucatariei si acestea vor fi impecabile, fara urme sau pete, inclusiv pentru pahare.
Advertisements

2 thoughts on “Criterii alegere masina de spalat vase

  1. Sunt interesata sa imi cumpar o masina de spalat vase insa nu sunt hotarata daca merita sau nu? Pentru doua persoane ce masina recomandati?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s