Lenovo G510 – laptop accesibil, ok si pentru jocuri

Lenovo G510 este unul dintre modelele best-buy de la ora actuala, cu un raport pret / performanta foarte bun, alaturi de o constructie solida. Carcasa este realizata dintr-un material plastic de buna calitate, cu o textura usor abraziva, pentru a asigura o prindere buna. Design-ul este clasic, cu linii drepte si colturi usor rotunjite.
Ecranul este de tip LED, cu o suprafata lucioasa, avand o diagonala de 15.6” si o rezolutie de 1366×768 pixeli. Culorile redate sunt vii, iar luminozitatea este buna, facandu-l o alegere excelenta pentru cei ce doresc sa foloseasca laptopul in aer liber sau in spatii puternic iluminate.
Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i3 4000M, tactat la o frecventa de 2.4GHz, fiind suficient de puternic pentru a rula fara probleme orice aplicatii de tip office. Placa video este dedicata, o AMD R5 M230, cu o capacitate de 2GB DDR3. Este o placa video modesta, cu performante nu foarte bune, dar capabila sa ruleze chiar si jocuri noi cu detalii low-medium. Capacitatea memoriei RAM este de 4GB DDR3, ce ruleaza la 1600MHz cu o latenta CL11, la un voltaj de 1.35V. Laptopul mai prezinta un slot de memorie liber, pentru un eventual upgrade. HardDisk-ul are o capacitate de 1TB, la o viteza de 5400RPM, fiind suficient de rapid pentru treburi de zi cu zi.
Tastatura este te tip chiclet, cu taste bine spatiate, ce ofera un feedback bun, oferind sansa de a tasta rapid si fara greseli de indata ce ne obisnuim cu ea. Touchpad-ul este de tip multi-touch, cu o suprafata medie, avand cele doua butoane pentru click dispuse separat. Sonorizarea este de tip stereo, nu foarte stralucita insa, difuzoarele plasate sub laptop redand o gama slaba de sunete, bass-ul fiind destul de redus.
Pe partea de conectivitate, regasim placa de retea LAN 10/100, placa de retea wireless 802.11 b/g/n, precum si BlueTooth 4.0. Ca porturi, laptopul dispune de un conector HDMI, unul VGA, 2 x USB 3.0 si un USB 2.0, precum si conectorul audio de tip compo si mufa RJ-45, pentru conectarea la internet prin cablu. Autonomia este buna spre foarte buna, datorita bateriei cu 6 celule, ajung la aproximativ 5 ore in regim office si cam 3-4 ore de redat continut multimedia de tip HD.
In concluzie, Lenevo G510 reprezinta o alegere excelenta pentru cei aflati im cautatea unui laptop construit bine, cu un ecran bun si performanta suficienta pentru treburile de zi cu zi si unele jocuri, dar care nu pun mare accent pe sistemul de sunet.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s