Toshiba P70-B-10C – all-rounder-ul perfect?

Toshiba P70-B-10C reuseste sa combine o constructie solida cu o performanta excelenta, totul la un pret corect. De remarcat sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 ce vine preinstalat pe laptop.

Constructia este realizata in intregime din aluminiu slefuit, cu imbinari excelente, totul fiind materializat intr-un produs solid, ce se simte foarte bine in mana. Aspectul este unul clasic, cu margini drepte si colturi usor rotunjite.

Ecranul are o diagonala de 17.3″ True Brite, fiind excelent pentru redat continut multimedia. Contrastul oferit este de aproximativ 700:1, iar luminozitatea este peste medie, oferind o imagine clara chiar si in spatii puternic iluminate. Rezolutia afisata este de 1920×1080 pixeli, pentru un spatiu de lucru extins.

Procesorul este un Intel Core i7 4710HQ, unul dintre cele mai puternice procesoare de la ora actuala regasite pe un laptop. Cele 4 nuclee ruleaza la o frecventa maxima de 3.5GHz, iar tehnologia Hyper Threading asigura 8 fire de executie simultana, pentru a nu exista nicio problema in multitasking. Placa video este dedicata, AMD Radeon R9 M265X, cu 4GB memorie GDDR5. Memoria RAM este de 16GB , de tip DDR3 @ 1600MHz. Pentru stocare, avem parte de un SSH, compus dintr-un HDD de 1TB la 5400RPM si un cache SSD de 8GB. Laptopul mai prezinta un locas de 2.5″, pentru o a doua unitate de stoacare. Toate acestea se traduc printr-un laptop puternic, bine echilibrat, ce poate rula sarcini complexe, printre care se numara editarile foto / video sau jocurile.

Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si cursa scurta, pentru un feedback placut. Este prezenta si o tastatura numerica, dispusa usor separat de restul tastelor. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, cu cele doua butoane de click integrate, pentru o suprafata extinsa. Sistemul de sunet este stereo, cu difuzoare plasate deasupra tastaturii, produs de Harman Kardon, oferind un sunet placut, cu inalte redate ok si un nivel mediu de bass.

Pe partea de conectivitate, regasim un port HDMI si unul VGA, doua porturi USB 2.0 si doua USB 3.0, un port pentru microfon, unul pentru casti / boxe, precum si portul RJ-45, pentru conectarea placii de retea LAN 10/100/1000 la internet. Placa de retea wireless este una de top, 802.11 b/g/n/a/ac, ce ofera si Bluetooth 4.0 + LE. Un plus al acestui laptop este unitatea optica de tip Blu-Ray.

Bateria prezinta 6 celule, pentru o putere totala de 46Wh. Autonomia se situeaza undeva in jurul a 4 ore, in regim de utilizare normala. Nu este chiar extrem de mare, insa avand in vedere performanta oferita, putem intelege si de ce.
In concluzie, consider ca Toshiba P70-B-10C reprezinta alegerea ideala pentru cei aflati in cautarea unui laptop de 17.3″, cu o constructie solida, un ecran bun, sistem de operare preinstalat si performanta buna pentru orice joc, dar care nu cauta o autonomie extrem de mare.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s