Android, Windows Phone sau iOS? (Partea I)

Fiecare sistem de operare are avantajele si dezavantajele sale.
Android este un sistem de operare dezvoltat initial de catre Google oferit apoi sub licența Apache, o licenta de tip open source, free software.

Android este cel mai răspândit sistem de operare disponibil atat pe tablete cat si pe telefoane, este atat de raspandit deoarece este un sistem open-source distribuit gratuit si ofera posibilitatea marilor branduri de telefonie si tablete sa il modifice dupa bunul plac.
Avantajul androidului este ca poate fi modificat dupa bunul plac si ca este compatibil cu marea majoritate a gadgeturilor de pe piata. Un alt mare avantaj este popularitatea lui, pe langa faptul ca il regasim pe o multitudine de telefoane, popularitatea ii aduce si un numar foarte mare de aplicatii disponibile, iar conexiunea cu serviciile Google se poate face foarte simplu doar prin conectarea la contul de Gmail.
Faptul ca este open-source si ca poate fi modificat dupa bunul plac este totodată si unul din cele mai mari dezavantaje, deoarece de multe ori este prost optimizat si plin de buguri. Chiar daca telefonul are specificatii foarte bune, trebuie sa aibe si softul optimizat pentru a functiona corect, altfel, telefonul sau tableta se va misca destul de greu.
Va invit sa cititi si cea de a doua parte a articolului unde vom discuta despre Windows Phone.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s