Asus X451MAV-VX289B – 14", cu sistem de operare preinstalat

Asus X451MAV-VX289B reprezinta una dintre solutiile cele mai ieftine atunci cand dorim sa alegem un laptop destinat segmentului office / multimedia, sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 Bing fiind de mentionat.

Carcasa este realizata dintr-un material plastic, de calitate medie, cu o textura placuta la atingere. Intreg laptopul este negru, cu linii drepte si colturi usor rotunjite, avand dimensiuni nu foarte mari.

Ecranul este de tip LED, cu o diagonala de 14″ si o rezolutie afisata de 1366×768 pixeli. Suprafata acestuia este mata, pentru a nu reflecta lumina ambianta, culorile redata si unghiurile de vizibilitate fiind decente pentru un laptop din acest segment de pret.

Procesorul este un Intel Pentium Quad-Core N3530, un procesor cu 4 nuclee ce pot ajunge la un maxim de 2.58GHz in modul Turbo, activat automat atunci cand e nevoie de mai multa putere de calcul. Placa video este integrata, Intel HD Graphics, care, in combinatie cu cei 4GB de memorie RAM la o frecventa de 1333MHz, poate reda continut HD si Full HD fara nicio problema. Capacitatea de stocare este de 500GB, asigurata de un HDD cu o viteza de rotatie de 5400RPM. In regim multimedia si office, laptopul se va descurca foarte bine.

Tastatura este de tip chichlet, cu taste spatiate ok si cursa foarte scurta, chiar prea scurta dupa gusturile mele. O tastatare rapida si corecta se poate face, insa este necesara o perioada de acomodare. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, cu cele doua butoane de click integrate, cu suport pentru gesturi multiple si un feedback placut.

Pe partea de conectivitate, regasim un port HDMI si unul VGA, pentru conectarea la un monitor extern, precum un televizor sau un proiector, un port USB 2.0 si unul USB 3.0, precum si o iesire audio de tip combo si portul de LAN RJ-45, pentru conectarea la internet. Placa de retea wireless este de tip 802.11 b/g/n, cu suport BlueTooth 4.0, oferind un semnal puternic chiar si la o distanta generoasa fata de routerul wireless. Din pacate, laptopul nu este echipat cu o unitate optica, pentru citit sau scris CD-uri si DVD-uri.
Bateria are un numar de 3 celule, insa, in combinatie cu procesorul destinat unui consum cat mai mic, ce ofera un consum de ~7W in sarcina, autonomia se va situa undeva la 3 – 4 ore de utilizare normala. Extrem de bine, daca ma intrebati pe mine.
In concluzie, Asus X451MAV-VX289B reprezinta una dintre cele mai ieftine alegeri pentru un laptop folosit in regim office sau multimedia, pentru redactat documente, discutat cu persoanele dragi pe Skype sau citit diferite stiri. Performanta buna pentru pretul oferit, greutatea redusa de doar 1.9kg, sistemul de operare preinstalat si dimensiunile reduse il fac un produs atractiv, numai bun de purtat dupa dumneavoastra.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s