Criterii alegere imprimanta Partea I

In momentul de fata exista doua mari categorii, imprimanta pe cerneala si imprimanta laser sau, asa  zisa imprimata pentru acasa si imprimanta de birou. De obicei, cine vrea o imprimanta pentru acasa, in cea mai mare parte prefera sa alega imprimanta pe cerneala, color si eventual cu scanner, de obicei aceasta fiind aleasa in functie de pret sau oferta din acel moment.
Discutama aici in mare parte despre Imprimantele Ink-Jet (cerneala)
Cu aceste criterii pot spune ca nu sunt in totalitate de acord deorece, multi sunt cei ce au patit  povestea cu, “am dat pe doua cartuse cat pe imprimanta“ si asa ajungem sa schimbam imprimanta odata pe an.

Desigur aici exista si variant reumplere cartus dar, aceasta nu este mereu de incredere si de multe ori ne trezim cum ca, imprimanta da eroare sau nu vede cartusul sau efectiv capul de printare nu mai vrea sa mearga si multe complicatii. Sa nu mai vorbim de garantie care nu mai exista daca se reumple cartusul.
In primul rand cand alegi o imprimanta pe cerneala te uiti cat costa cartusul la raft apoi te interesezi care este anul de productie al imprimantei. Nu alege o imprimanta veche deoarece risti sa nu mai gasesti cartuse pe piata. De obicei, producatorii de imprimante schimba gamele de la an la an si consumabilele odata la aproximativ 2 ani in functe de producator. Foarte putini, defapt un singur peoducator de imprimante pe cerneala isi schimba consumabilele odata la aproximativ 5ani insa din pacate acesta in curand va disparea din lumea imprimantelor cu cartus deoarece un mai vechi system dar putin cunoscut a intrat un mod official pe piata. Acesta se numeste CIS si vom discuta pe cat se poate de curand despre el.
Imprimantele in ziua de azi vin cu multe functii PLUS care, pot devenii foarte utile in viata de zi cu zi dar trebuie bineinteles sa le stim.
Pentru o mica diferenta de pret poti alege o imprimanta care poate avea:
Wifi –  Functie ce te ajuta sa printezi de pe pc, laptop, telefon sau tableta fara sa mai ai nevoie de cablu intre cele doua device-uri.

LAN – Poti conecta imprimanta la un router deci, in retea cu toate celelalt device-uri conectate la internet prin intermediul router-ului, aceasta functie poate fi foarte utila intr-un birou unde sunt mai multe calculatoare.
USB & SD – Te ajuta sa printezi un document direct de pe o memorie USB sau card SD fara ca imprimanta sa fie conectat la PC.
E-Print – Un asa zis E-Mail-print Este considerata o functie foarte utila si este suparanumita “noul FAX“ aceasta functie iti permite sa printezi documente, facturi, fotografii, etc… de oriunde din lume direct la tine acasa.
Air-Print – Este functia mai complexa care te ajuta sa faci multe operatiuni cu ajutorul unui device Apple.
ADF – Automatic Document Feeder. Este functia care iti permite sa scanezi mai multe documente fara sa fi nevoit sa repeti acctiunea la fiecare coala in parte.

Duplex- reprezinta functia care ajuta foarte mult la un volum mare de printare. Acesta functie permite printarea fata / verso fiind capabila sa intoarca foaia singura in imprimanta.
De mentionat, toate aceste functii sunt valabile atat la imprimantele pe cerneala cat si laser.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s