Acer E5-551G-823E – laptop accesibil, cu echipare AMD

In momentul actual, laptopurile Acer ofera unul dintre cele mai bune raporturi pret / performanta in segmentul lor de pret. E5-551G-823E nu face exceptie de la aceasta regula, oferind o performanta buna, la un pret extrem de atractiv.

Constructia este una comuna in acest buget, dintr-un plastic de calitate medie, cu aspect lucios, cu linii drepte si colturi rotunjite, pentru un aspect placut. Greutatea laptopului este de 2.5kg, iar acesta masoara 25mm in cel mai gros punct, fiind un laptop relativ subtire, ce se simte bine in mana.

Ecranul are o diagonala 15.6″, de tip ComfyView, afisand o rezolutie de 1366×768 pixeli. Suprafata este lucioasa, oferind o reproducere buna a culorilor, si, in acelasi timp, unghiuri de vizualizare ok.

Procesorul este un AMD A8-7100, cu 4 nuclee ce pot ajunge la o frecventa maxima de lucru de 3.0GHz. Totul, la un TDP de ~19W, pentru un consum cat mai mic si autonomie buna. Daca ar fi sa compar procesorul cu unul din tabara rivala, atunci A8-7100 este similar unui Intel Core i3 4010U, castigand insa in aplicatii optimizate pentru mai multe nuclee. Memoria RAM este de 4GB DDR3 @ 1600MHz, fiind prezent si un al doilea slot de memorie, pentru un viitor upgrade la 8GB. Placa video provine tot de la AMD, o R7 M265 cu 2GB memorie GDDR3. HDD-ul are o capacitate de 500GB, la o viteza de 5400RPM, fiind destul de rapid. Performanta laptopului este foarte buna avand in vedere pretul. In regim office / multimedia nu va intampina nicio problema, laptopul fiind capabil sa ruleze si jocuri noi, cu detalii medii.

Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate corect si o cursa scurta, ce permit o tastare rapida si precisa, de indata ce ne obisnuim cu ea. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, cu butoanele de click integrate, oferind suport pentru gesturi multiple si un raspuns bun. Sistemul de sunet este asigurat de doua difuzoare, stereo, plasate sub laptop. Din pacate, nu sunt cele mai ok boxe pe care le-am auzit, bass-ul lipsind in mare parte.
Observam prezenta pe laptop a unui port HDMI, un port VGA, doua porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, un conector jack de tip combo pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45, cu standarde 10/100/1000 Gigabit, pentru conectarea laptopului la reteaua de internet, prin cablu. Placa de retea wireless este de tip 802.11 b/g/n, oferind si BlueTooth 4.0. Din pacate, laptopul nu este dotat cu o unitate optica.
Bateria ofera 6 celule, cu o putere totala de 56Wh, autonomia primita fiind extrem de buna. In regim multimedia, de redat continut HD, laptopul va rezista in jur de 3.5 ore, iar in regim office, in jur de 4-4.5 ore. Din punctul meu de vedere, autonomia este foarte buna.
In concluzie, pot spune ca cei de la Acer au ocupat o pozitie de best-buy in acest segment de pret cu laptopul E5-551G-823E, oferind un produs extrem de atractiv pentru pretul cerut, cu autonomie buna si performanta excelenta in acest buget, avand ca minusuri doar sistemul de sunet nu foarte stralucit.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s