Sony 49×8505, cel mai ieftin 4k de la Sony

KDL49X8505 da startul televizoarelor 4K de la Sony din anul 2014. Avand o diagonala de 123 centimetrii (49″) si o rama foarte subtire de aproximativ 1,5 centimetrii, cand privim imagini pe el avem de multe ori senzatia ca acestea ies in afara find mai apropiate de noi.

Sony este printre puținele firme producătoare care a inteles ca tehnologia 4K sau UHD este necesara pe diagonale mari, incepand cu 110 – 120 centimetrii. Televizoarele sub diagonala de 110 centimetrii pot rula foarte bine si pe o rezolutie FullHD. Revenind la modelul nostru, KDL49X8505, este un SmartTV cu Wi-Fi Integrat si cu posibilitate de ScreenMirroring, vine cu camera web integrata pentru comunicarea pe Skype direct prin televizor. Platforma smart pe care o folosește este realizata in colaborare cu Opera. Pe lângă accesul la internet, X8505 este si un televizor 3D beneficiind de tehnologia 3D Pasiv de la Sony, putand sa urmăriți filme in format 3D atat de pe USB cat si de pe un media player.

Televizorul are un design modern, rama find neagra, foarte subtire, iar lateralele argintii. Per total intregul televizor este subtire ocupand un spațiu foarte redus acesta putând fi asezat chiar si pe masute inguste datorita suportului de masa care este alcatuit din doua picioruse care pot fi montate atat pe lateralele televizorului cat si pe centru. Modelul are suport pentru card CI+.

Capitolul la care exceleaza acest televizor este imaginea, dispunând de doua procesoare de imagine, 4K X-Reality Pro, acestea reusesc sa faca upscaling dintr-o imagine Full HD in UHD (4k). Pe langa acest procesor, Sony a introdus si un display triluminos pe acesta, putand sa afiseze cu aproximativ 60% mai multe nuante de culori fata de un televizor obisnuit.

Pachetul contine doua perechi de ochelari 3D, o telecomanda smart cu touchpad, o telecomanda normala cu baterii si cablu de alimentare. In concluzie, KDL49X8505 este unul din puținele televizoare 4K UHD care se merita cumparate.

Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor.  

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s