Asus G551JM-CN112D – usor si elegant, pentru pasionatii de jocuri

Am avut ocazia nu cu foarte mult timp in urma sa ma folosesc de un model RoG de la Asus timp de o saptamana. Ceea ce am primit a fost un Asus G551JM-CN112D, un laptop premium, destinat pasionatilor de jocuri si nu numai.
Laptopul este construit in mare parte din aluminiu, plasticul fiind regasit doar sub laptop si la rama ecranului. In mana se simte extrem de bine, iar greutatea este de doar 2.7kg, destul de putin avand in vedere cantitatea de aluminiu utilizata. Logo-ul Asus este iluminat, pe capacul ecranului fiind prezent si simbolul Asus Republic of Gamers (RoG).

Ecranul este de tip LED, cu o matrice IPS si o suprafata mata. Rezolutia afisata este de 1920×1080 pixeli, totul intr-o diagonala de 15.6″. Culorile afisate si unghiurile de vizualizare sunt excelente, gratie panoului IPS folosit. Personal, nu am observat ghosting in niciunul dintre jocurile testate pe laptop. Asadar, un ecran excelent din punctul meu de vedere.

Procesorul este un Intel Core i7 4710HQ, un procesor Quad-Core cu 8 fire de executie simultana, ce ruleaza la o frecventa maxima de 3.5GHz in modul Turbo. Placa video este o nVidia GTX 860M cu 4GB memorie GDDR5, iar memoria RAM este de 8GB 1600MHz. Pentru stocare, laptopul foloseste un hard-disk de 1TB, la o viteza de 7200RPM, precum si un SSD de 24GB pentru un plus de viteza (recomand instalarea pe SSD a sistemului de operare si programelor). Performanta este suficienta pentru a rula orice joc cu detalii spre maxim pe rezolutia nativa, precum si pentru programe de editare foto / video.

Tastatura este una dintre cele mai bune vazute de mine. Tastele sunt spatiate foarte bine, cursa e potrivita, cu feedback bun, iar o tastare rapida si precisa este posibila imediat ce ne obisnuim cu tastatura. Iluminarea pe 3 nivele este un plus pentru folosirea nocturna. Touchpad-ul este de dimensiuni generoase, ce suporta gesturi multiple, avand butoanele de click integrate, pentru o suprafata tactila mai mare. Raspunde bine la comenzi si va puteti face treaba cu el fara probleme, gesturile multiple fiind foarte utile.
Pe partea de conectivitate, regasim cam tot ce avem nevoie: un port HDMI si unul DisplayPort, pentru conectarea la un monitor extern, 3 porturi USB 3.0, cate un port jack pentru microfon si casti, precum si portul RJ-45 folosit pentru conectarea laptopului la reteaua de internet, prin cablu, capabil de viteze de pana la 1000mbps. Placa de retea Wireless este de tip 802.11 b/g/n, ce ofera si suport Bluetooth 4.0. Nu este cea mai rapida placa de retea wireless intalnita, dar se poate schimba pe viitor cu ceva mai bun, in caz ca doriti. Sonorizarea este buna spre foarte buna, cele doua difuzoare Bang & Olufsen, impreuna cu tehnologia SonicMaster Premium, asigura un nivel bun de bass si o redare fidela.
Bateria are 6 celule, cu o putere totala de 56Wh. Desi laptopul ofera o echipare destul de puternica, in regim de utilazare normala autonomia poate ajunge la ~5 ore. In cazul in care laptopul este folosit pentru rulat continut 1080p in continuu, atunci autonomia va fi de ~4 ore, cu luminozitate de 50%. In cazul jocurilor, am reusit sa epuizez bateria dupa ~ o ora si 15 minute de jucat BF4.

In concluzie, am ramas placut impresionat de Asus G551JM-CN112D. Incepand cu ecranul excelent si pana la performanta oferita, cei de la Asus au reusit sa ofere un adevarat best-buy in acest segment de pret, adresat tuturor cumparatorilor ce doresc un laptop solid, cu performante bune pentru orice. Recomand.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s