Criterii alegere imprimanta Partea II

Laser sau cerneala?

Diferenta dintre cele doua este de tehnologie si spre deosebire de imprimanta standard cu cerneala cele pe laser functioneaza pe Toner acesta, fiind o “pudra” care se aplica pe hartie cu ajutorul unui cilindru. La imprimantele pe laser numarul de pagini printate de un cartus este mult mai mare 1500-2500 sau chiar 6000 de pagini spre deosebire de o imprimanta standard pe cerneala care are o autonomie de aprox. 300-600 pagini in functie de capacitatea cartusului.
De asemenea costurile per pagina la o imprimanta laser este mult mai scazut. Pe de alta parte imprimanta laser este dedicata mai mult pentru un volum de lucru mare. Aceste imprimante de obicei sunt destul de voluminoase iar daca alegeti o varianta si color cu mai multe functii precum wi-fi, ADF, Duplex, etc…Costurile unor astfel de modele poate urca foarte mult insa, aceasta investitie renteaza datorita costurilor de printare care sunt mult mai mici si in timp investitia este amortizata.

Aceste modele pe laser nu sunt pretabile daca doresti o imprimanta pentru acasa la care media de printare se reduce la cateva printuri pe saptamana. Pentru acasa recomand o imprimanta multifunctionala pe cerneala, cu functiile enumerate mai sus deoarece costurile de achizitie sunt mult mai scazute si poti alege o varianta destul de fiabila la un pret bun mai ales ca modelel noi de la HP, Canon sau Epson au costuri destul de accesibile la consumabile. Daca vrei in schimb o imprimanta de birou varianta pe laser este mult mai pretabila atat volumului mare de lucru cat si viteza de printare care este net superioara celei pe cerneala. Costurile sunt mai reduse cand vine vorba de consumbile dar investitia este mai mare la inceput.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s