Ghid alegere laptop – Partea VIII – Constructia

In aceasta parte a ghidului, voi discuta despre constructia propriu ziua a unui laptop, la modul general. In mare, alegerea se face in functie de doua materiale: aluminiu si plastic, desi mai exista si exceeptii, laptopuri cu o carcasa din magneziu sau carbon.

Vorbind la modul general, cele mai comune materiale folosite sunt aluminiul si plasticul, fiecare cu avantaje si dezavantaje, prezente intr-o masura mai mica sau mai mare, in functie de pretul platit pentru laptop.

Plasticul este cel mai comun material, fiind prezent chiar si pe laptopuri de mii de lei, insa calitatea acestuia difera de la model la model. Unele laptopuri folosesc un plastic de calitate slaba, comun, in timp ce altele folosesc ceva solid, ce se simte foarte bine in mana si uneori lasa impresia ca ar fi aluminiu. Avantajele plasticului sunt reprezentate de costurile mici de productie, ce il fac favorit in alegerile producatorului.
Aluminiul este un material mai scump, folosit in general pe laptopuri mai premium, destinate segmentului business, multimedia / jocuri. O constructie din aluminiu confera laptopului rezistenta, un aspect mai placut si totul pare mult mai bine inchegat.
Dupa cum spuneam la inceput, anumiti producatori folosesc si magneziu (ex.: Vaio) sau fibra de carbon (Lenovo Thinkpad Carbon), dar acestea sunt mai exclusiviste si nu intra in categoria de materiale comune.
Ca alegere personala, as prefera mereu un laptop construcit din aluminiu in fata unuia din plastic. Se simte mult mai bine in mana, arata mai premium si per total, este un laptop mult mai bine construit.
Va urma.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s