Lenovo Flex 10 – cand nu poti alege intre tableta si laptop

Lenovo IdeaPad Flex 10 isi propune sa combine portabilitatea unei tablete cu performanta oferita de un laptop, fiind un produs 2 in 1: laptop de 10″, cu un ecran touchscreen, ce se poate roti cu 300 grade. Totul, la un pret atractiv, cu licenta de Microsoft Windows 8.1 inclusa.

Constructia este realizata in intregime din plastic texturat, rezistent la amprente. Nu este cea mai solida carcasa pe care am pus mana, dar la acest pret, se prezinta chiar bine. Imbinarile sunt realizate ok, iar balamaua ecranului este suficient de solida pentru a permite rotirea si fixarea ecranului la orice unghi. Greutatea este de doar 1.2kg, ceea ce il face extrem de usor si de portabil.

Ecranul are o diagonala de 10.1″ si afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli. Este de tip touchscreen, suportand pana la 10 puncte de atingere simultane. Imaginea oferita este decenta avand in vedere segmentul de pret in care se situeaza laptopului, contrastul fiind destul de bun, iar luminozitatea ok. Culorile sunt destul de aproape de realitate, desi sunt usor sterse. Ce scoate in evidenta ecranul este posibilitatea de rotire de pana la 300 grade, laptopul putand fi folosit practic ca o tableta amplasata intr-un doc, o functie extrem de interesanta atunci cand urmarim un film sau realizam o conversatie / prezentare.
Performanta este suficienta pentru aplicatii de tip office si multimedia. Procesorul este un Intel Celeron N2806, cu 2 nuclee ce pot rula la o frecventa maxima de 2.0GHz. Capacitatea memoriei RAM este de 2GB DDR3, iar HDD-ul ofera 500GB pentru stocare, la o viteza de 5400RPM. Placa video este ingrata in procesor, fiind totusi suficienta pentru a putea rula continut 1080p fara nicio problema. Consumul este atat de mic, inca laptopul nu este dotat cu ventilator, racirea fiind pasiva.

Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si un feedback placut, permitand o scriere rapida si precisa dupa ce intervine obisnuinta. Touchpad-ul este de dimensiuni reduse, cu butoanele de click integrate. Sistemul de sunet este de tip tip stereo, calitatea audio fiind destul de dezamagitoare, bass-ul lipsind cu desavarsire.
Bateria ofera un numar de 3 celule, cu o putere de 24Wh. Nu este cel mai mare acumulator vazut de mine, dar alaturi de procesorul cu un consum mic, autonomia se ridica la aproape 4 ore de utilizare in regim normal de lucru.
Pe partea de conectivitate, regasim doar strictul necesar: un port HDMI pentru conectarea la un display extern, un port USB 2.0 si unul 3.0, precum si o iesire audio de tip Combo. Laptopul dispune doar de conexiune Wireless, de tip 802.11 b/g/n, cu suport BlueTooth 4.0. Camera web este de tip HD 720p, iar unitatea optica nu este prezenta.
In concluzie, Lenovo IdeaPad 10 este o alegere excelenta pentru cei aflati in cautarea unui produs mic, usor, cu performante bune pentru regim office si multimedia, ce poate fi folosit asemeni unei tablete la nevoie, dar care nu vor sa renunte la tastatura tipica unui laptop si care nu pun mare accent pe sistemul de sunet.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s