Android, Windows Phone sau iOS? (Partea III)

iOS este unul din cele mai bune si mai stabile sisteme de operare existente la ora actuala pe piata. Acesta este un sistem de operare de tip Unix si este dezvoltat de catre firma Apple pentru telefoanele iPhone, tabletele iPad si iPod touch.
Apple a revolutionat piata gadgeturilor lansand acest sistem de operare, find intr-un sistem inchis sub licenta Apple acesta poate fi folosit doar de catre ei. Acesta este un foarte mare avantaj deoarece programatorii care lucreasa la acest sistem de operare il pot optimiza atat de bine incat sa nu avem probleme cu el.
Gadgeturile care beneficiaza de acest SO (sistem de operare) sunt unele din cele mai rapide chiar daca uneori, pe hartie, specificatiile nu sunt cele mai stralucite.

Interfata este usor de folosit, intuitiva, astfel oricine poate invata sa utilizeze un iPone, iPad sau iPod Touch in mai putin de cateva ore. Ecranul principal iti afiseaza aplicatiile incorporate care pot fi accesate foarte usor printr-o simpla atingere.

Sincronizarea se face foarte usor cu orice dispozitiv Apple cu ajutorul iCloud, un serviciu de cloud (cloud = spatiu de stocare virtual) oferit oricarui detinator de gadget Apple. iCloud stocheaza fotografii, imagini, documente, video-uri si multe altele, care apoi, le transmite wirelees catre toate dispozitivele Apple.
Conectarea se face printr-un Apple ID, acesta a fost creat pentru a va autentifica la aproape tot ceea ce faci cu Apple, inclusiv pentru iCloud pentru a stoca continutul dvs., accesarea magazinul de aplicatii denumit App Store si pentru cumpararea de melodii, filme și emisiuni TV din iTunes Store.
Avantajele acestui sistem de operare este stabilitatea, accesul rapid la aplicatii si securitatea datelor.
Dezavantajele sunt datorate acestui sistem inchis pe care il practica cei de la Apple, acest sistem inchis inseamna ca nu va puteti conecta cu telefon de exemplu, la toate gadgeturile, ci doar la cele de la Apple.
As putea definii iOS prin doar doua cuvinte, SIMPLU si ELEGANT.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s