Ghid alegere laptop – partea IX – Sunetul

Sistemul de sunet este un alt criteriu de alegere al unui laptop. In general, acesta este de tip Stereo, de o calitate indoielnica, foarte putine modele de laptopuri punand accent pe o sonorizare cat mai buna.
In general, un sistem de sunet bun trebuie sa contina macar 2 difuzoare de calitate, de preferat insotite de un subwoofer, intern sau extern. Difuzoare de calitate sunt in general cele produse de Bang & Olufsen, JBL sau Harman Kardon.
Laptopurile ieftine ofera, de regula, difuzoare banale, lipsite de bass sau care acopera o gama scazuta de sunete. Cu cat bugetul creste, cu atat calitatea audio este imbunatatita si ea. Toshiba, spre exemplu, ofera difuzoare destul de decente, produse de Harman Kardon, ce se regasesc pe diferite modele (precum Toshiba S50 si Toshiba P70, testate si de noi). Urcand pretul, ajungem la difuzoarele JBL, gasite pe la diferiti producatori, printre care si Lenovo Y50, ce ofera si un subwoofer integrat. Din punctul meu de vedere, cel mai bun sistem de sunet l-am intalnit pe seria N de la Asus – difuzoare Bang & Olufsen, alaturi de un subwoofer extern inclus in pret. Desi e putin mai incomod sa caram subwoofer-ul dupa noi, at
unci cand ne deplasam cu laptopul, calitatea audio oferita merita deranjul.
In concluzie, daca sunteti un cautarea unui laptop cu un sistem de sunet cat mai bun, atunci recomand cu incredere un Asus seria N. Totusi, daca bugetul nu este prea generos, recomand macar un Toshiba S50 / P50 / P70, cu difuzoare Harman. In segmentul cel mai de jos de pret, calitatea audio este destul de slaba, asadar aici recomand un set de boxe portabile.
Va urma.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s