Ghid complet pentru alegerea laptopului

M-am gandit ca un ghid complet pentru alegerea unui laptop ar fi extrem de util. Asadar, am compus un ghid format din 11 parti, fiecare abordand un criteriu diferit de alegere, pornind cu producatorul, ajungand la performanta si terminand cu partea de conectivitate.
Bugetul este primul criteriu pe care trebui sa il avem in vedere. In functie de acesta, ne permitem un laptop mai performant sau nu. Cu alte cuvinte, bugetul dicteaza performanta.
Producatorul este o alegere subiectiva, fiecare producator avand laptopuri bune si laptopuri ce trebuie evitate. Astfel, in functie de preferinta personala pentru un anumit brand, putem face o alegere isteata, alegand un produs bun.
Procesorul este una dintre cele mai importante componente la un laptop, asadar trebuie sa ii acordam o atentie speciala, in functie de ce avem nevoie sa faca. Pentru regim office si multimedia, se descurca cam orice procesor actual, insa pentru jocuri si editari avem nevoie de ceva performant.
Placa video este detaliul cel mai important pentru pasionatii de jocuri. In functie de performanta acesteia (impreuna cu cea a procesorului), un joc poate sa fie jucabil sau nu.
Memoria RAM este urmatoare componenta ce ne intereseaza. In functe de cat de multe programe rulam simultat pe laptop, avem nevoie de o cantitate mai mica sau mai mare de memorie RAM.
Hard-disk-ul este un alt criteriu de alegere, accentul fiind pus pe capacitatea de stocare si viteza. Deasemenea, am discutat si despre solutii alternative, mai rapide, precum SSH-ul (Solid State Hybrid) sau SSD-ul (Solid State Drive).
Ecranul este, dupa mine, foarte important, avand in vedere ca in el privim de fiecare data cand utilizam laptopul. Acesta poate fi de tip TN sau IPS, cu o suprafata lucioasa sau mata.
Racirea este care se ocupa de pastrarea laptopului in temperaturi normale. Cu cat laptopul este mai performant, cu atat este nevoie de o racire mai buna, pentru a nu exista probleme.
Constructia este practic ceea ce simtim atunci cand atingem laptopul. Ca este plastic, aluminiu sau alte materiale, ramane la alegerea noastra, in functie de ce dorim atunci cand facem achizitia.
Sistemul de sunet este bine sa fie compus din macar doua difuzoare de calitate, de preferat alaturi de un subwoofer, intern sau extern.
Bateria este cea care ne mentine laptopul in viata atunci cand nu avem o priza in jurul nostru. O baterie cu o putere mai mare inseamna o autonomie mai buna, deci mai mult timp de utilizare a laptopului.
Conectivitatea este reprezentata de totalitatea porturilor oferite de laptop. De ce avem nevoie si de ce nu, ramane la alegerea fiecaruia, in functie de nevoie si preferinte.
Sper ca dupa citirea celor 11 articole sa aveti macar o idee generala despre ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand faceti achizitia unui laptop, pentru a putea privi dincolo de strategiile de marketing practicate de producatori, pentru atragerea clientilor.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s