Reumplem sau nu cartusul ?

Stim cu totii ca aceasta posibilitatea exista mai mult sau mai putin. Mai stim si ca daca facem asta riscam sa pierdem garantia echipamentuluil.
Ei bine, acesta posibilitate exista si este o alternativa doar pentru cine vrea sa faca economie la cartusele laser acestea fiind foarte scumpe cat despre cerneala nu stiu cat de mult mai renteaza. Daca acum cativa ani un cartus de cerneala avea un cost la raft de aproximativ 100ron iar reumplerea acestuia costa undeva la 30ron merita dar astazi modelele mai noi vin cu niste consumabile mult mai ieftine ceea ce ne face sa credem ca nu mai este atat de rentabil.

In schimb la cartusele laser pentru imprimantele de larg consum, reumplerea poate fi ceva mai rentabila tonerul fiind foarte ieftin la reumplere fata de costul cartusului la raft. dar si aici trebuie mentionat ca mult dintre ele au cip, un mic circuit electronic care este montat pe cartus iar daca il vezi acolo trebuie sa sti ca acela trebuie inlocuit sau resetat care duce la un cost aditional de cateva zeci de lei. Reumplerea unui singur cartus poate fi facuta de aproximativ 3 ori dupa care este posibil sau foarte probabil sa vezi niste dungi sau linii negre pe foaia printat. Asta inseamna ca cilindrul trebuie si el inlocuit acela avand si el un cost de aproximativ 30ron. Daca ai un voluma mare de printare aceasta reumplere merita facuta dar este de preferat sa se faca dupa ce echipamentul iese din garantie. Mai trebuie stiut ca o mare importanta are si centrul unde il duci si daca baietii nu fac treaba ca la carte e posibil sa te trezesti cu toner prin imprimanta sau pe maini atunci cand umbli la cartus.
Un mic hint atunci cand vezi ca imprimanta laser nu mai printeaza cum trebuie, negrul nu mai este uniform, poti sa scoti cartusul si sa il bati putin de masa astfel tonerul din interior se reaseaza. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s