Asus K555LN-DM090D

Asus K555LN-DM090D este varianta mai solida a seriei X555LN, ce foloseste aluminiu in constructie, laptopul avand un aspect premium. Raportul pret / performanta este deasemnea pastrat, pretul de comercializare fiind extrem de atractiv avand in vedere dotarile.

Constructia este realizata din aluminiu, in interior si la capacul ecranului, iar plastic mai regasim doar in jurul ecranului si sub laptop. Imbinarile sunt bine realizate, iar constructia in sine este solida si confera produsului un aspect premium, ce il diferentiaza de mult alternative in acelasi pret.
Ecranul are o diagonala de 15.6″ si afizeaza o rezolutie Full HD, 1920×1080 pixeli, pentru un spatiu de lucru extins. Suprafata acestuia este mata, pentru a nu reflecta lumina, facandu-l o alegere foarte buna daca laptopul va fi folosit in exterior sau in spatii puternic iluminate. Culorile afisate sunt bune, iar unghiurile de vizualizare ok avand in vedere pretul.
Laptopul vine echipat cu o configuratie atractiva. Procesorul este un Intel Core i5 4210U, cu o frecventa maxima de 2.7GHz atunci cand se activeaza (automat) Turbo Boost-ul. Memoria RAM este de tip DDR3, avand o capacitate de 4GB @ 1600MHz si fiind integrata in placa de baza, laptopul avand un slot liber pentru un viitor upgrade. HDD-ul ofera 1TB pentru stocare, la o viteza de 5400RPM. Pentru procesarea video, cei de la Asus au echipat modelul K555LN cu o placa video nVidia GT 840M, cu 2GB memorie. Per total, laptopul se descurca onorabil in jocurile actuale, mai ales daca folosim o rezolutie HD, 1366×768.

Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate corespunzator si cursa scurta, oferind un feedback placut si fiind foarte ok pentru scris. Touchpad-ul este de dimensiuni normale, cu butoanele de click integrate si suport multi-touch. Sistemul de sunet este asigurat de doua difuzoare integrate, ce folosesc tehnologia SonicMaster. Totusi, calitatea audio este cel mult buna, ceva comun in acest segment de pret.
Laptopul ofera pentru conectivitate un port HDMI si unul VGA, doua porturi USB 3.0 si unul 2.0, o iesire audio pentru microfon si casti, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua LAN 10/100/1000mbps. Placa de retea wireless ofera standardele b/g/n, cu viteze de pana la 300mbps, precum si suport BlueTooth 4.0.
Bateria are o putere totala de 37Wh, in ciuda celor 2 celule oferite. Cum am discutat si in ghidul de alegere a bateriei, puterea este cea care primeaza si, per total, modelul de fata poate asigura o autonomie de ~4 ore in regim de utilizare normala, cu o luminozitate a ecranului setata le 50%.
In concluzie, Asus K555LN-DM090D este unul dintre cele mai bine construite laptopuri in gama sa de pret, ce ofera un ecran Full HD si o performanta extrem de atractiva, fiind capabil sa se descurce cu orice sarcina, inclusiv jocuri de ultima generatie.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s