Cat de importanta este clasa energetica la frigidere?

In ultimii ani se incearca o crestere a importantei economie de energie la nivel mondial, motiv pentru care se solicita inclusiv producatorilor de electrocasnice sa realizeze modele care consuma putin. Progresul tehnologic si economia de energie insa avanseaza greu, in ciuda aparitiilor de foarte de multi +, dupa clasa de energie A.
Daca la aspiratoare spre exemplu, clasa de eficienta energetica este importanta intrucat un astfel de electrocasnic consuma mult, la frigidere lucrurile nu stau deloc asa. Un aparat frigorific casnic consuma in medie sub 1kw/zi, iar fiecare + din clasa de eficienta energetica inseamna  10% economie de energie fata de clasa imediat inferioara. 
Astfel spre exemplu, la un consum mediu de 365 kW/an, utilizatorul economiseste 36kW/an, adica tradus in bani, cam 20 de lei pe an, economie care nu este semnificativa si de aceea recomandarea noastra este sa nu primeze in primul rand clasa de eficienta energetica atunci cand va alegeti un aparat frigorific, existand inaintea acestei clase, criterii semnificatic mai importante, cum ar fi compresorul, sistemul de racire, clasa de climatizare, presiunea de izobutan pe instalatie, compartimentarea si apoi aceasta economie mica de energie. 
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s