Logitech Z906 – Regele sistemelor audio 5.1 pentru PC

Logitech Z-5500, a fost primul astfel de sistem si a ramas legendar pentru putertea si claritatea sunetului, avea subwoofer bestial si toti care il auzeam ne lasa cu gura cascata. Acesta venea cu o mulțime de opțiuni, intrare optica și digitala, precum și capacitatea sa de a decoda codec-uri cu sunet surround.5.1. Z906, sistemul de boxe care ii ia locul, reprezinta gama de varf a celor de la Logitech si este la fel de egal cu predecesorul sau.
Stiu ca multi spun ca Z5500 ar fi ceva mai bun dar, asta doar asta este o perceptie gresita datorita subwoofer care era mai mare dar, puterea este cu putin peste Z906 doar la bass. In schimb, trebuie stiut ca amplificatorul este acelasi cu cel din Z906 dar aici a disparut problema cu siguranta de suprasolicitare care se ardea tot mai des la Z5500 daca era utilizat mai mult. Spre exemplu, la o petrecere, spre dimineata risti sa ramai fara muzica. La Z906 asta nu se mai intampla. Pe de alta parte satelitii la Z906 sunt mult mai bine construiti si claritatea si puterea este mai mare fata de Z5500.
 
Z5500, cu toate acestea, ajunge pe piață în 2004 si este cel mai mare succes al celor de la LGH. Se fac 11 ani iar tehnologia HDTV, Bluray, sunet surround de înaltă definiție, conectori optici, decodare audio, precum și amplificatoare ne-au crescut asteptarile noastre. Tehnologii si asteptari care in 2004 erau de neimaginat.
 Z906 este echipat cu trei intrări analogice stereo, astfel încât să puteți obține în continuare HD audio dacă vă conectați sistemul la un PC sau un player Blu-ray cu ieșiri analogice, Z906 are, de asemenea, trei S/PDIF-out (două optice și un coaxial), și este capabil DTS si decodare coloane sonore Dolby Digital, adaugand DVD playere și console de jocuri video la lista de dispozitive suportate.
Singurul dezavantaj al acestuia este ca nu are HDMI dar avand in vedere ca este un sistem audio dedicat PC si are posibilitatea de conectare cablu optic, consider ca este mai mul decat necesar. 
Consola, a fost schimbata total fata de predecesorul sau care avea si un ecran LCD dar unde au fost si multe probleme de functionalitate in timp, mai ales cu display-ul care ceda.

Actuala consola este mult mai simplu construita, si personal cred ca arata mult mai bine, este mai simpla fara materiale cromate sau aspect kitsch. Display-ul lipseste dar nici nu il consider necesar, panoul de control fiind mult mai intuitiv iar butoanele sunt bine evidentiate raportat la functiile desemnate fiecaruia. Satelitii au posibilitatea prinderii in perete pentro o mai buna experienta 3D surround. Telecomanda este destul de simpla si nu vine cu multe functii in dotare dar, are strictul necesar util pentru controlul la distanta.
Pe partea tehnica, puterea RMS este de 500w, satelitii sunt 5 si dezvolta fiecare in parte cate 67W iar Subwoofer are o putere de 165W.2 x Intrare optica digitala, 1 x Iesire coaxiala digitala, 1 x RCA, 1 x Intrare 3.5 mm.
In consecinta sistemul este ideal atat pentru PC cat si consola, TV sau chiar si intr-o cafenea acesta va face fata cu brio.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s