Samsung 48H5030 – Televizor cu diagonala mare, la un super pret

Cred ca am visat cu totii la un televizor cat mai mare, cel putin o data. Imi amintesc ca la trecerea dintre televizoarele cu tub catodic si cele cu plasma, lcd, de fiecare data cand vedem un televizor cu o diagonala de 32” adica, 80 de centimetrii, ma minunam de cat de mare este. Astazi am sa va prezint un televizor cu o diagonala mai putin intalnita la noi in tara.

Samsung 48H5030 are o diagonala de 121 de centimetrii si o lungime de 108 centimetrii (un metru si putin). La o astfel de diagonala era obligatoriu sa avem cel putin o rezolutie Full HD de 1920 x 1080 pentru a nu observa foarte tare pixelii in momentul in care ne apropiem de televizor. Din pacate panoul este doar pe 100Hz, destul de putin, efectul de ,,umbre” o sa apara dar este insesizabil pentru un ochi neformat pe imagine. Culorile sunt destul de reusite, un pic nerealistice dar acesta este stilul samsung, incearca sa ofere culori cat mai aprinse, cei drept, fura ochiul mai repede. Culorile se pot seta dupa bunul plac din setarile televizorului.

Designul este placut, usor indraznet cu finisaje cu aspect metalic in parte de jos si o rama de maxim 1,5 centimetrii arata chiar bine in momentul in care il montezi pe perete sau pe o masa.

Avand diagonala atat de mare, vizionarea filmelor pe el va fi o placere, cu o punga de floricele si un nachos facut in casa am putea zice ca suntem la cinema. Playerul multimedia reuseste sa citeasca toate formatele atat sunet cat si video de inalta calitate, iar conectarea prin cablu HDMI il face extraordinar pentru vizionarea de filme. Sistemul audio este destul de puternic, precizez ca noi l-am pozitionat pe perete si l-am conectat la un home cinema dar si al lui sistem audio este bun avand doua boxe de maxim 10W care datorita incintelor au  un bass destul de puternic si placut.

Suporta conectivitate HDMI, USB, SCART, Slot CI+, deci, are cam tot ce ii trebuie. Nu este Smart TV.


Daca inca nu v-ati dat seama 48H5030 este fratele cel mai mare al seriei H5030. Tot in aceasta serie avem si diagonala de 81 de centimetrii, 32H5030, sau diagonala de 101 centimetrii, adica 40H5030.Concluzia o trag rapid si simplu. Televizorul isi merita banii pentru ceea ce ofera, chiar daca nu exceleaza in materie de imagine, 48W585 de la Sony reusind sa afiseze imagini mult mai naturale, acesta are un raport calitate – pret destul de greu de egalat.

Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s