Acer V3-371-34SQ – 13.3", cu procesor i3

Acer Aspire V3-371-34SQ reprezinta una dintre cele mai ieftine alegeri pentru cei aflati in cautarea unui laptop mic, usor, cu autonomie buna si performanta ok, procesorul Intel Core i3 fiind o alegere extrem de buna pentru un regim de utilizare office si multimedia.
Constructia este realizata in intregime dintr-un plastic de calitate buna, capacul ecranului oferind o textura diferita fata de restul laptopului. Imbinarile sunt realizate ok si, per total, laptopul se simte chiar bine in mana, avand in vedere categoria de pret in care se incadreaza. Laptopul cantareste 1.5kg si ar o grosime maxima de 19.6mm.

Ecranul ofera o diagonala de 13.3″, cu o suprafata mata, pentru a nu reflecta lumina ambientala, rezolutia fiind de tip HD, 1366×768 pixeli. Culorile afisate sunt bune, cu unghiuri decente de vizualizare si un constrast ridicat, pentru o imagine suficient de clara pentru utilizatorul de rand. Datorita ecranului mat, laptopul se poate folosi fara prea mari probleme chiar si in exterior sau in spatii puternic iluminate.

Procesorul este un Intel Core i3 4030U, ce ruleaza la o frecventa de 1.9GHz. Ajutat de cei 4GB RAM DDR3 la 1600MHz si de grafica integrata, Intel HD Graphics 4400, laptopul poate reda continut 1080p fara nicio problema, insa nu se preteaza si pentru jocuri, decat titluri mai vechi si fara pretentii. Pentru stocare, laptopul ofera un HDD cu o capacitate de 500GB, la o viteza de 5400RPM. Per total, este un produs foarte ok pentru un regim de utilizare normala, fara jocuri sau editari grafice.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate corespunzator, ce au o scursa scurta si permit o tastare rapida si destul de precisa. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, cu butoanele de click integrate, pentru un spatiu tactil extins, oferind suport multi-touch. Sunetul este stereo, insa calitatea audio este modesta, ceva de inteles avand in vedere dimensiunile laptopului.
Pe partea de conectivitate, regasim un port HDMI, un port USB 3.0 si unul USB 2.0, o iesire audio de tip combo, precum si conectorul RJ-45 pentru conectarea la internet prin cablu, folosind placa de retea LAN, capabila de viteze de 10/100mbps. Placa de retea wi-fi este de tip 802.11 b/g/n, cu viteze decente, oferind si suport BlueTooth 4.0.
Bateria are 4 celule si o putere totala de 48Wh. Multimita acestor caracteristici si procesorului cu un consum mic, autonomia in regim de utilizare normala poate depasi 6 ore, cu o luminozitate a ecranului la 50%. Asadar, din acest punct de vedere, laptopul este excelent in ceea ce priveste autonomia.
In concluzie, Acer V3-371-34SQ este un laptop construit ok, cu autonomie excelenta, greutate redusa si dimensiuni compacte, fiind ideal pentru cei ce calatoresc mult si au nevoie de un laptop pentru utilizarea de zi cu zi.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s