Dell Inspiron 3542 – un laptop bun pentru orice, la un pret atractiv

Inspiron 3542 este un laptop de buget din partea celor de la Dell, ce ofera o performanta buna la un pret foarte atractiv, oferind si o garantie de 3 ani, un mare plus, avand in vedere ca restul producatorilor ofera in general o garantie de doar 2 ani. Sistemul de operare Microsoft Windows 8.1 vine preinstalat pe modelul in discutie.
Constructia este realizata dintr-un plastic de calitate medie, de culoare neagra, cu aspect mat la interior si o suprafata texturata pe capacul ecranului. Imbinarile sunt realizate ok, iar unghiurile sunt drepte, pentru un aspect clasic. Greutatea laptopului este de 2.4kg, cu o grosime maxima de 25.6mm.

Ecranul are o diagonala de 15.6″ si afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli. Datorita tehnologiei TrueLife, culorile redate sunt bune si unghiurile de vizualizare destul de largi. Nu se ridica totusi la un nivel de calitate precum cel oferit de ecranele IPS, insa pentru utilizatorul normal va fi ok.

Laptopul poate veni in echipari multiple, cu diverse procesoare si placi video. Modelul in discutie vine echipat cu un procesor Intel Core i7 4510U, cu o frecventa maxima de lucru de 3.1GHz, alaturi de 4GB RAM DDR la 1600MHz si o placa video dedicata nVidia GT 840M. Pentru stocare, regasim un HDD de 500GB la o viteza de 5400RPM. Intr-o traducere libera, laptopul se poate folosi pentru orice: de la vizionat filme, la jucat jocuri de ultima generatie cu detalii medii sau chiar mai bune.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate relativ ok, desi ar fi fost loc de mai bine. La o tastare rapida, se mai pot apasa simultan doua taste, cel putin pana ne obisnuim cu pozitia acestora. Touchpad-ul suporta gesturi multiple, are o suprafata medie si butoanele de click integrate. Sistemul de sunet este de tip stereo, cu doua difuzoare plasate sub laptop, avand parte de tehnologia MaxxAudio. Volumul este destul de ridicat, insa calitatea audio este medie, bass-ul fiind prezent destul de putin.

Pe partea de conectivitate, laptopul vine echipat cu un port HDMI, doua porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, precum si o iesire audio de tip combo. Placa de retea LAN, pentru conectarea la internet prin cablu, suporta viteze de 10/100mbps, iar cea wireless este de tip 802.11 b/g/n, cu suport BluetTooth 4.0.

Bateria are 4 celule, cu o putere totala de 40Wh. In regim de utilizare normala, laptopul poate atinge aproximativ 4-5 ore de autonomie, ceea ce este foarte ok din punctul meu de vedere, avand in vedere configuratia oferita.
In concluzie, Dell Inspiron 3542 s-a dovedit a fi un adevarat best-buy. Pentru pretul cerut, laptopul va ofera o configuratie puternica, capabila sa ruleze si jocuri de ultima generatie, o autonomie buna, 3 ani garantie si un sistem de operare Microsoft Windows 8.1 preinstalat.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s