HP 250 G3 – pentru cei aflati in cautarea unui laptop ieftin cu procesor i3

HP 250 G3 (J4T61EA) este una dintre alegerile cele mai ieftine pentru cei aflati in cautarea unui laptop pentru office si multimedia, echipat cu un procesor Intel Core i3. Constructia este realizata din plastic mat, pe care amprentele raman destul de greu, acest lucru fiind un avantaj. Calitatea plasticului este medie, caracteristica acestui segment de pret.
Ecranul are o diagonala de 15.6″, cu suprafata mata, afisand o rezolutie HD de 1366×768 pixeli. Calitatea imaginii oferite este decenta, culorile fiind destul de ok, iar unghiurile de vizualizare bune. Nu se adreseaza totusi celor aflati in cautarea unui laptop care sa afiseze culori cat mai aproape de realitate.
Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i3 4005U, ce ruleaza la o frecventa de 1.7GHz, fiind suficient pentru treburile de zi cu zi. Memoria RAM are o capacitate de 4GB @ 1600MHz, iar pentru stocare regasim un HDD la 5400RPM, cu un spatiu de 500GB. Per total, laptopul se poate achita fara nicio problema de orice sarcina atribuita unui regim de lucru office sau multimedia.
Tastatura este de tip chiclet, cu o spatiere slaba a tastelor, o scriere rapida fiind realizabila mai greu. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, cu butoanele de click separate si feedback ok. Sistemul de sunet este de tip stereo, insa calitatea audio este slaba, o caracteristica comuna totusi laptopurilor din acest buget.

Pentru conectivitate, regasim un un port HDMI si unul VGA, doua porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, cate o mufa jack pentru microfon si casti, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua LAN, capabila de viteze de 10/100mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11, cu stardarde b/g/n, oferind si BlueTooth 4.0.
Baterie ofera 3 celule, cu o putere totala de 30Wh. Autonomia din pacate nu este cea mai buna, in conditii de utilizare normale si navigare pe internet, laptopul rezistand aproximativ 3 ore.
In concluzie, HP 250 G3 este un laptop ok avand in vedere raportul pret / performanta, cu o constructie ok, insa sufera la partea de autonomie, tastatura si sunet. Daca se poate trece peste aceste minusuri, atunci ramane o alegere buna pentru cei aflati in cautarea unui laptop multimedia / office in a carui echipare sa se afle un procesor i3.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s