Lenovo Yoga 3 Pro – ultrabook-ul perfect?

Lenovo Yoga s-au diferentiat de restul laptopurilor prin ecranul ce se poate roti pana la 360 grade, precum si o calitate a constructieti peste medie. Yoga 3 Pro duce insa aceste diferente si mai departe.
Cu o greutate de doar 1.19kg si o grosime de 12.8mm, Lenovo Yoga 3 Pro este unul dintre cele mai usoare si mai subtiri laptopuri de la ora actuala, redefinind conceptul de portabilitate. Constructia este realizata dintr-un aluminiu de calitate, in timp ce in jurul tastaturii regasim o suprafata cauciucata, ce imita pielea. Balamaua ecranului a fost schimbata fata de seria trecuta, fiind acum dintr-o singura bucata, cu aspectul unui curele de ceas metalice. Intregul laptop este foarte elegant, cel putin dupa gusturile mele.
Ecranul are o diagonala de 13.3″ si este de tip QuadHD+, afisand o rezolutie enorma de 3200×1800 pixeli. Aceste foloseste tehonologia VibrantView, care, impreuna cu panoul IPS si rezolutia QuadHD+, oferi imagini extrem de vii si unghiuri largi de vizualizare, imaginea oferita fiind extrem de clara. Carcateristic seriei Yoga, ecranul se poate roti la 360 grade, perminand astfel folosirea laptopului ca pe o tableta, multumita ecranului cu suport multi-touch in 10 puncte.
Performanta este suficienta pentru treburile de zi cu zi. Procesorul este un Intel Core M-5Y70, cu o frecventa maxima de lucru de 2.6GHz, la un consum estimat de ~5W, pentru o autonomie cat mai buna. Memoria RAM are o capacitate de 8GB, de tip DDR3L, ruland la 1600MHz. Pentru stocare, laptopul foloseste un SSD de 256GB, pentru viteze sporite. Placa video este integrata, Intel HD Graphics 5300, o integrata destul de performanta, ce nu are nicio problema in rularea de continut 1080p sau 4K.

Datorita grosimii reduse, tastatura are din pacate o cursa extrem de scurta. O tastare rapida si precisa este posibila, dar este necesara o perioada mai mare de acomodare, pentru a ne obisnui cu feedback-ul oferit de tastatura. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, dar ofera un raspuns bun si suporta gesturi multiple. Sunetul este asigurat de doua difuzoare JBL, a caror tonalitate poate fi ajustata cu un egalizator oferit de MaxxAudio. Desi pe hartie arata foarte bine, difuzoarele de dimensiuni modeste si plasarea lor sub laptop ofera cel mult un sunet bun.

Bateria ofera un numar de 4 celule, cu o putere totala de 44.8Wh. Avand in vedere dimensiunile, puterea oferita este destul de mare, iar multumita procesorului cu un consum extrem de mic, autonomia poate ajunge la aproximativ 7 ore de redat continuu continut video.
In concluzie, am doar cuvinte de lauda pentru Yoga 3 Pro. Constructia este solida, ecranul ofera o imagine splendida, autonomia este excelenta, iar performanta suficienta pentru treburile de zi cu zi. Poate singurul minus ar fi calitatea audio si tastatura, dar, avand in vedere dimensiunile, nu cred ca se putea obtine ceva mai bun. Per total, recomand cu incredere Yoga 3 Pro pentru orice cauta un laptop usor, performant si bine construit.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s