Lenovo Z5075 – un laptop bun pentru orice

Lenovo Z5075 ofera o configuratie atractiva pentru pretul pe care il are. Echipat cu un procesor AMD FX, un ecran cu o rezolutie Full HD, 8GB RAM si un placa video dedicata cu 2GB vRAM, modelul de fata se poate folosi practic la orice, de la regim office pana la jocuri sau editari foto / video, la un nivel mediu cel mult.
Carcasa este realizata dintr-un material plastic de calitate buna, cu imbinari bine realizate. Avand o grosime de 25mm si o greutate de 2.4kg, laptopul se prezinta foarte bine, oferind un desing atragator, ce trimite putin la segmentul business.

Ecranul are o diagonala de 15.6″ si afiseaza o rezolutie Full HD, 1920x1080p. Imaginea oferita este similara cu cea a altor laptopuri din acest segment de pret, culorile redate fiind destul de vii, iar unghiurile de vizibilitate sunt medii. Per total, calitatea imaginii este suficient de ok pentru utilizatorul de rand.
Modelul de fata vine echipat cu un procesor AMD FX-7500, ce ofera 4 nuclee cu o frecventa maxima de lucru de 3.2GHz. Memoria RAM ofera o capacitate de 8GB @ 1600MHz, iar HDD-ul, de tip Solid State Hybridofera 1TB spatiu de stocare, alaturi de un cache SSD de 8GB, pentru accesarea mai rapida a fisierelor utilizate cel mai frecvent. Placa video provine tot de la AMD, modelul exact fiind R7 M255, cu 2GB memorie video de tip GDDR3. Per total, performanta este suficienta pentru treburile de zi cu zi, dar si pentru jocuri, atat timp cat nu se exagereaza cu detaliile.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate si cu o cursa scurta, permitand o tastare rapida si precisa. Touchpad-ul este de dimensiuni normale, cu suport pentru gesturi multiple si feedback bun. Sistemul de sunet este de tip stereo, calitatea audio fiind medie.
Pentru partea de conectivitate, Lenovo Z5075 ofera un port HDMI si unul VGA, un port USB 3.0 si doua USB 2.0, un conector audio pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la internet prin cablu, placa de retea LAN suportand viteze de pana la 1000mbps. Reteaua Wireless este de tip 802.11 b/g/n, cu suport BlueTooth 4.0.
Bateria ofera 4 celule cu o putere totala de 41Wh, autonomia fiind undeva la 3-4 ore de utilizare normala, cu luminozitatea ecranului la 50%. Destul de ok, avand in vedere configuratia oferita.
In concluzie, Lenovo Z5075 este un laptop extrem de atractiv din perspectiva raportului pret / performanta, oferind deasemenea si o constructie solida, alaturi de un ecran ok.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s