Sony DSCQX10B Gadget-ul ce transforma un smartphone intr-o camera foto Smart.

Desi am fost reticient la inceput legat de acest nou concept, Sony a reusit sa ma convinga cu aceast nou gadget. Este ceva cu totul diferit de norma. Noul Sony Cyber-shot DSC-QX10 se incadreaza cu siguranță in categoria gadget inovativ. Sony QX10 este practic un obiectiv cu senzor la pachet, și este proiectat pentru a fi partenerul perfect pentru smartphone-ul tau. dar poate fi folosit si
independent. QX10 cuprinde un senzor de imagine și un obiectiv, dar nu are un ecran, acesta se bazeaza pe un smartphone printr-o conexiune Wi-Fi pentru a compune si edita imagini. Modifica setările prin PlayMemories Sony Mobile App. Sony speră că proprietarii de smartphone-uri vor fi tentati de obiectivul care are 10x zoom si stabilizare optică SteadyShot dar si senzorul de imagine de 18,2 megapixeli, aceste valori, evident sunt mai sus decat multe aparate foto compacte, si cu mult peste smartphone-uri.
Privind atent caracteristicile acestuia am remarcat ca Sony au luat, în esență, Camera foto compacta DSC-WX200 și a schimbat complet designul exterior. Ambele produse au același optic de 10x cu stabilizator, f /3.3-5.9. Lentile și 18,2 megapixeli si senzor Exmor R CMOS de 1 / 2.3″. Sony Cyber-shot DSC-QX10 este mult mai mic și mai ușor, acesta cantareste in jur de 100g. Desi acesta este dedicat unui smartphone se poate folosi si independent dar, trebuie sa suportati lipsa unui LCD.
Acesta are doar 3 butoane on/off, zoom si butonul pentru declansare. Mentionez ca acesta merge si prin control la distanta foarte util pentru fotografia de grup sau in locurile greu accesibile avand si functia de LiveView.
Cu DSC-QX10 montat smartphone-ul tau seamănă brusc un compact. Am montat pentru prima data acest device, bineinteles pe un Sony Xperia Z3 compact dar, ulterior si pe un iPhone 3GS si paradoxal acestea au colaborat perfect. Brațele din plastic au un înveliș interior din cauciuc pentru a evita zgarierea telefonului si dar pentru un grip sigur. Este un sistem destul de elegant, care ar trebui să facă față cu cele mai multe forme si dimensiuni de smartphone-uri (Sony propune o lățime maximă de 54-75mm si o grosime de 13 mm)
Aplicatia PlayMemories este free atat pe android cat si IOS si odata instalata poti modifica, edita, sau programa aproape orice iti trece prin minte.
Gadget-ul este dedicat tuturor celor pasionati de tehnologie, fotografie dar si celor ce sunt deschisi la ideea de nou. Conceptul este cu siguranta ceva nou si daca gurile rele au replica K-zoom de la samsung ei bine acestea sunt total diferite deoarece K-zoom este mai mult o camera foto cu functie de telefon decat un device inovativ.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s