Asus Transformer Book Flip TP500LN-DN137H – un ultrabook echipat si pentru jocuri

Dupa ce in trecut am discutat despre Asus Transformer Book Flip TP300LA-C4171H, varianta mai noua a modelului prezentat acum, a venit timpul sa ne intoarcem putin in trecut, spre un model ceva mai vechi, dar cu o performanta mai mare, modelul acesta fiind capabil sa ruleze si ceva jocuri noi. Mentionam de asemenea prezenta unui sistem de operare Microsoft Windows 8.1, preinstalat pe laptop.

Constructia este aceeasi, ultrabook-ul fiind realizat dintr-o combinatie de material plastic de buna calitate si aluminiu, pentru a conferi o constructie solida si un aspect premium. Greutatea totala a crescut insa, fiind de 2.26kg, explicatia constand in cresterea dimensiunilor generale ale laptopului, precum si in prezenta placii video dedicate, ce a necesitat un sistem de racire mai bun.
Ecranul are o diagonola de 15.6″ si afiseaza o imagine Full HD, avand suport tactil, ce permite o atingere in pana la 10 puncte. Constrastul este unul bun, de peste 500:1, iar culorile redate sunt destul de vii si unghiurile de vizibilate relativ largi. Per total, o imagine ok din punctul meu de vedere. Caracteristic seriei Transformer, ecranul se poate roti la 360 grade, pentru a putea folosi produsul ca pe o tableta.
Procesorul este un Intel Core i7 4510U, ce ofera doua nuclee tactate la o frecventa maxima de lucru de 3.1GHz. Memoria RAM este 4GB 1600MHz, de tip DDR3 si este integrata in placa de baza, laptopul mai avand un slot liber pentru un ulterior upgrade la 8GB RAM. Pentru stocare, este oferit un SSH de 1TB ce contine si un cache SSD de 24GB, pentru viteze sporite. De procesoare video se ocupa o nVidia GT 840M, echipata cu 2GB memorie GDDR3. Practic, Asus Transformer Book Flip TP500LN se descurca foarte bine in aproape orice, inclusiv jocuri de ultima generatie.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste bine spatiate, cu o cursa potrivita si un feedback placut. O tastare rapida si precisa se poate realiza fara probleme, imediat ce ne obisnuim cu pozitia tastelor. Touchpad-ul suporta gesturi multiple si are o suprafata de lucru destul de mare. Sistemul de sunet este de tip stereo, cu o calitate audio medie, de inteles avand in vedere dimensiunile laptopului si lipsa unui subwoofer intern.
Pentru conectivitate, produsul ofera un port HDMI, doua porturi USB 2.0 si unul USB 3.0, un iesire audio pentru microfon si casti, precum si conectorul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, ce ofera viteze de pana la 1000mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11 b/g/n, oferind si suport BlueTooth 4.0.
Bateria are 3 celule si o putere totala de 48Wh. In traducere libera, autonomia intr-un regim de utilizare normala, cu o luminozitate medie a ecranului, ajunge la aproximativ 4 ore, foarte ok avand in vedere performanta oferita.
In concluzie, Asus Transformer Book Flip TP500LN-DN137H reprezinta o alegere extrem de atractiva pentru cei aflati in cautarea unui produs 2 in 1, cu ecran tactil si sistem de operare preinstalat, ce poate fi folosit pentru orice activitate, inclusiv la jocuri.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s