Dell 5547 – procesor i5 si constructie solida

Dell 5547 este varianta mai calitativa a modelului Dell 3542 testat de noi acum putin timp. Modelul 5547 aduce in plus, pe langa o configuratie diferita, si o carcasa mai bine construita, oferind un plus decalitate si tintind spre un segment mai premium.
Constructia este realizata dintr-o combinatie de material plastic, sub laptop si in jurul ramei ecranului, precum si aluminiu, in jurul tastaturii si pe capacul ecranului.

Imbinarile sunt mai bine realizate fata de seria 3xxx, iar intreaga constructie se simte mult mai bine in mana si laptopul confera un aspect premium.

Ecranul are o diagonala de 15.6″ si afiseaza o rezolutie HD, de 1366×768 pixeli. Caracteristic acestui segment de pret, imaginea oferita este buna, culorile redate fiind vii si unghiurile destul de largi, pentru utilizatatorul de rand. O calitate mai buna am fi obtinut doar cu un ecran de tip IPS, care ar fi crescut pretul de comercializare.
Laptopul vine echipat cu un procesor Intel Core i5 4210U, cu doua nuclee ce pot functiona la o frecventa maxima de lucru de 2.7GHz. Memoria RAM este de 8GB DDR3 @ 1600MHz, iar pentru stocare laptopul ofera un hard-disk de 1TB. Placa video este o AMD R7 M265, cu 2GB memorie. Cu alte cuvinte, laptopul ofera o configuratie suficient de puternica pentru orice, de la navigare pe internet si pana la jocuri.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate bine si cursa scurta, permitand o tastare rapida. Touchpad-ul este de dimensiuni normale, cu suport pentru gesturi multiple si feedback ok. Sistemul de sunet este de tip stereo, iar calitatea audio este medie, cu o lipsa de bass, ceva caracteristic acestui segment de pret.
Pentru conectivitate, laptopul ofera un port HDMI, doua porturi USB 3.0 si unul USB 2.0, o iesire audio pentru casti si microfon, precum si intrarea RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, capabila de viteze de 10/100mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11 b/g/n, oferind si suport BlueTooth 4.0.
Bateria are 3 celule, cu o putere totala de 43Wh. Intr-un regim de utilizare normala si vizionat continut HD, autonomia se situeaza la aproximativ 5 ore, cu ecranul setata la 50% luminozitate. Excelent, as putea spune.
In concluzie, Dell 5547 reprezinta o alegere foarte buna pentru cei aflati in cautarea unui laptop cu aspect premium, o constructie solida si o performanta suficienta pentru aproape orice, dar care nu pot investi o suma extrem de mare intr-un astfel de produs.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s