Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W-B-102 – un produs 2 in 1, pentru mobilitate crescuta

Toshiba Satellite Click 2 Pro este un dispozitiv 2 in 1, fiind practic o tableta atasata la o tastatura. Marele avantaj al acestor dispozitive este faptul ca se pot folosi fie pe post de tableta, fie ca un laptop, in functie de nevoi.
In constructie, s-a folosit preponderent aluminiu. Ecranul este inconjurat total de aluminiu, iar tastatura prezinta acelasi material, cu exceptia partii de jos, care este confectionata dintr-un material plastic de buna calitate. Imbinarile sunt realizate ca la carte, iar cuplarea si decuplarea ecranului la tastatura se realizeaza extrem de usor. Greutatea tabletei este de 0.94kg, iar cu tot cu tastatura, aceasta ajunge la 1.98kg. Personal, as fi apreciat o greutate mai redusa in ceea ce priveste tableta, la aproape 1kg nu este chiar extrem de comoda in mana.
Ecranul are o diagonala 13.3″, afiseaza o rezolutie Full HD, cu 1920x1080pixeli si este de tip touchscreen, suportand 10 atingeri simultane. Calitatea imaginii este buna, culorile fiind redate destul de natural, iar contrastul este chiar bun. Per total, o imagine buna, fara prea multe minusuri.
Produsul vine echipat cu un procesor Intel Core i5 4210U, ce ofera doua nuclee cu o frecventa maxima de 2.7GHz. Memoria RAM este de 4GB DDR la 1600MHz, iar pentru stocare regasim un SSD de 128GB, pentru ca totul sa raspunda instant la comenzi. De partea grafica se ocupa placa video integrata Intel HD 4400, performanta produsului fiind suficienta pentru treburile de zi cu zi si vizualizat de continut HD si Full HD, chiar si 4K. Evident, nu este conceputa pentru jocuri, ci ca un produs multimedia.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate relativ ok, avand in vedere dimensiunile. Cursa este insa extrem de scurta si, cel putin pana intervine obisnuita, o tastatare rapida si precisa este destul de greu de atins. Touchpad-ul este de dimensiuni modeste, oferind totusi un feedback ok si suport pentru gesturi multiple. Sistemul de sunet este de tip stereo, dar calitatea audio este cel mult medie, ceva de asteptat avand in vedere dimensiunile. Totusi, fidelitea in redare este destul de ok, multumita difuzoarelor Harman Kardon.

Pentru conectiviate, gasim un port HDMI, o iesire audio pentru casti si microfon si doua porturi USB 3.0 pe dock + un port USB 2.0 pe tableta. Deasemnea, regasim si un cititor de carduri microSD pe tableta si unul SD pe dock. 

Bateria are 3 celule si o putere totala de 41Wh. Intr-un regim de utilizare normala, cu luminozitatea ecranului la 50%, autonomia se situeaza undeva la 5 ore, destul de bine avand in vedere puterea bateriei. 
In concluzie, Toshiba Satellite Click 2 Pro P30W-B-102 reprezinta un produs extrem de atractiv, un hibrid cu alte cuvinte, ce poate fi folosit atat ca o tableta, cat si ca un laptop, prin atasarea sau scoaterea dock-ului. Performanta oferita este suficienta pentru treburile de zi cu zi, constructia este realizata foarte bine, iar sistemul de operare preinstalat este bine-venit.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s