Acer Aspire E5-571G-5107 – laptop accesibil, pentru jocuri

In urma cu ceva timp am discutat despre Acer Aspire E5-572G-38HC, un laptop cu un pret mic, capabil sa ruleze si jocuri. Astazi, voi discuta despre modelul mai nou, E5-571G-5107, echipat cu un procesor de ultima generatie, cu performante similare, dar un consum de doua ori mai mic.
Fata de modelul anterior, constructia nu s-a schimbat mai deloc. Regasim acelasi plastic de calitate buna si aceeasi textura pe care nu raman amprente prea usor. Practic, pentru pretul cerut, constructia este chiar foarte ok.
Ecranul are o diagonala de 15.6″ si afiseaza o imagine HD, cu 1366×768 pixeli. Suprafata este luciosa, ecranul beneficiind de tehnologia Acer ComfyView, pentru a reda o imagine cat mai buna. Culorile redate sunt bune, iar unghiurile de vizualizare decente, similare altor produse din acest segment de pret.
Procesorul este un Intel Core i5 5200U, de ultima generatie, conceput pentru un consum mic, dar cu performante bune, frecventa maxima de lucru a celor doua nuclee oferite fiind de 2.7GHz. Memoria RAM este de tip DDR3L si are o capacitate de 4GB la 1600MHz, iar hard-disk-ul ofera 1000GB pentru stocare. Placa video a ramas, la fel ca pe seria trecuta, o nVidia GT 840M, cu 2GB memorie GDDR3. In aceasta configuratie, laptopul este potrivit cam pentru orice activitate, de la navigat pe internet si pana la jocuri de ultima generatie.
Tastatura este de tip chiclet, cu o cursa scurta si un feedback placut, pentru a putea tasta rapid si precis, iar touchpad-ul este de dimensiuni normale, suportand gesturi multiple. Sistemul audio este de tip stereo, calitatea audio fiind medie, nimic spectaculos din pacate.

Pentru conectivitate, laptop ofera un port HDMI si unul VGA, un port USB 3.0 si doua USB 2.0, o iesire audio pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet, prin cablu, cu viteze de 10/100/1000 mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11 ac, oferind cel mai rapid standard actual si suport BlueTooth 4.0.

Bateria ofera 6 celule, cu o putere totala de 56Wr, suficient pentru a asigura o autonomie de aproape 6 ore intr-un regim de utilizare normala.
In concluzie, Acer Aspire E5-571G-5107 reprezinta, asemeni modelului trecut, un best-buy in categoria sa de pret, oferind o calitate a constructiei buna, un pret excelent pentru performanta oferita si o autonomie mare.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s