Toshiba Satellite L50-B-25C – laptop echipat cu procesor de ultima generatie

Toshiba Satellite L50-B-25C reprezinta o alegere foarte ok pentru cei aflati in cautarea unui laptop ce beneficiaza de o tehnologie cat mai noua. Echipat cu un procesor Intel Broadwell, de ultima generatie, laptopul este capabil sa se achite cu brio de sarcinile de zi cu zi.
Constructia este realizata din plastic lucios, de calitate medie, cu imbinari realizate ok. Prin adoptarea unui material plastic lucios, cei de la Toshiba au reusit sa ofere un produs pe care amprentele raman destul de greu, spre deloc, un plus din punctul meu de vedere. Greutatea totala este de 2.2Kg, foarte ok avand in vedere dimensiunile.
Ecranul are o diagonala de 15.6″, este lucios si afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli. Tehnologia True Brite ajuta la redarea unei imagini ok, desi nu trebuie sa avem mari asteptari in ceea ce priveste unghiurile de vizibilitatea sau reproducerea exacta a culorilor. Totusi, tinand cont de segmentul de pret in care se incadreaza, ecranul ofera culori destul de vii, fiind suficient pentru utilizatorul de rand.
Procesorul face parte din ultima generatie a celor de la Intel, denumita Broadwell, oferind 2 nuclee cu o frecventa maxima de lucru de 2.7GHz. Memoria RAM este de tip DDR3, capacitatea aceteia fiind de 4GB @ 1600MHz. Pentru stocare, laptopul ofera un hard-disk de 500GB la 5400RPM, iar placa video este integrata in procesor, Intel HD Graphics 5500 pe numele complet. Per total, laptopul este destinat unui regim de lucru de tip office si multimedia, redarea de continut Full HD si chiar si 4K realizandu-se fara nicio problema.
Tastatura este de tip chiclet, cu taste spatiate ok si cursa scurta. Touchpad-ul este de dimensiuni medii, cu un feedback placut si suport pentru gesturi multiple. Sistemul audio este compus din doua difuzoare, calitatea audio fiind insa destul de modesta, caracteristic acestui pret.

Pentru conectivitate, laptopul ofera un port HDMI si unul VGA, doua porturi USB 3.0 si unul USB 2.0, o iesire audio pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet, prin cablu, capabila de viteze de pana la 1000mbps. Placa de retea wireless este de tip 802.11 ac, cel mai performant standard la ora actuala. Laptopul vine echipat deasemenea si cu o unitate optica.

Bateria ofera 4 celule, cu o putere totala de 45Wh. Multumita procesorului de ultima generatie, optimizat pentru un consum cat mai mic, autonomia intr-un regim de utilizare normala ajunge undeva la 5 ore, foarte ok din punctul meu de vedere.
In concluzie, Toshiba Satellite L50-B-25C reprezinta o alegere foarte ok pentru cei aflati in cautarea unui produs dotat cu componente de ultima generatie, construit ok, suficient pentru aplicatiile de zi cu zi si care sa le ofere o autonomie buna.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s