Cum transform televizorul normal in SmartTV. Ieftin si rapid!

Personal nu sunt adeptul televizoarelor Smart, sau cel putin, inca nu, deoarece nu le consider inca indeajuns de dezvoltate incat sa imi satisfaca nevoile de tehnologie. Avand in vedere ca nu sunt adeptul acestora dar totusi am vrut sa fiu in pas cu tehnologia m-am gandit de multe ori cum pot sa imi transform televizorul din sufragerie intr-un SmartTV mult mai bun decat cele de pe piata.
Am incercat sa fac aceasta transformare utilizand lucruile pe care le aveam deja prin casa incercand sa fiu cat mai econom. Mai exista si alte metode de transformare a unui TV normal intr-unul smart, dar cea pe care urmeaza sa o prezint este una din cele mai ieftine si satisfacatoare.
In primul rand avem nevoie de un televizor simplu care sa aibe cel putin o intrare HDMI, daca televizorul tau are o astfel de intrare pe lateral sau in spate inseamna ca poate fi convertit foarte usor la generatia smart.
In al doilea rand avem nevoie de un laptop sau o unitate desktop cu iesire HDMI, in general mai toate laptopurile din ultimii ani au o astfel de iesire si din ce in ce mai multe desktopuri au si ele iesire HDMI.
Puteti vedea in imaginea alaturata cum arata mufa de intrare si de iesire a unui HDMI.
Daca atat televizorul cat si destkopul sau laptopul au acesti conectori HDMI putem trece la pasul trei. Achizitionarea sau utilizarea unui cablu HDMI de calitate. Trebuie sa cumparati un cablu HDMI bun, de calitate deoarece avem nevoie ca semnalul audio si video sa fie transmise perfect si fara intreruperi intre TV si laptop sau desktop.
Dupa ce am achizitionat un cablu de calitate la lungimea de care avem nevoie (poate fi si de 1,5 metri sau chiar si 8 metri) trebuie sa facem conexiunea intre televizor si laptop/desktop. Dupa ce am conectat cablu in ambele dispozitive trebuie sa trecem televizorul pe modul HDMI, acest lucru se face apasand pe butonul ,,INPUT” sau din setarile televizorului la ,,Intrari” si alegeti HDMI. Acum avem aceasi imagine care ne este afisata pe desktop/laptop pe televizor.
Pasul 4 este achizitionarea unei tastaturi si a unui mouse wireleess in cazul in care nu aveti deja. Puteti opta si pentru o tastatura cu touchpad ca cele de la Logitech. Aceste doua dispozitive o sa va ofere posibilitatea sa controlati imaginea care apare de pe televizor de la distanta. Imaginativa stand in fotoliu cu tastatura si mouse bucuranduva de al vostru SmartTV. Puteti sa conectati si o camera web tot wireless pe care sa o asezati langa sau pe televizor pentru convorbirile pe Skype.
La ora actuala televizoarele smart nu reusesc sa faca mai mult decat o navigare pe browser si accesarea a catorva aplicatii care de multe ori sunt inutile. Conectand un cablu HDMI la desktop/laptop vei avea acces la mult mai multe lucruri, precum filme online fara blocaje, jocuri la calitate superioara, navigare pe internet la viteza mare, practic, mult mai multe decat poate face un SmartTV la ora actuala pe piata.
Advertisements

One thought on “Cum transform televizorul normal in SmartTV. Ieftin si rapid!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s