Toshiba Portege Z30-A-18U – ultrabook cu SSD si Windows 8.1 Pro

Portege Z30-A-18U face parte din gama de Ultrabook-uri a celor de la Toshiba, caracterizate printr-o constructie solida, o greutate mica si performanta extrem de buna pentru un regim de utilizare normala, fara jocuri.
Carcasa este realizata din magneziu, pentru un plus de calitate si greutate cat mai redusa. Imbinarile sunt realizate extrem de bine, asa cum ne-am astepta de la un produs premium de genul acesta. Greutatea este de doar 1.2Kg, iar laptopul masoara 19mm in cel mai gros punct.
Ecranul are o diagonala de 13.3″ si afiseaza o rezolutie Full HD, de 1920×1080 pixeli, suprafata acestuia fiind mata, pentru a nu reflecta lumina. Desi nu este un monitor IPS, culorile redate sunt vii, iar unghiurile de vizualizare destul de largi, calitatea imaginii fiind per total una buna.
Procesorul este un Intel Core i7 4510U, cu doua nuclee concepute pentru un consum cat mai mic si performanta buna, frecventa maxima de lucru fiind de 3.1GHz. Memoria RAM este de 8GB DDR3 1600MHz, iar pentru stocare regasim un SSD de 256GB, pentru o viteza foarte mare. Placa video este integrata in procesor, Intel HD Graphics 4400, performanta totala fiind suficienta pentru a reda fluent continut HD, Full HD si 4K, precum si pentru activitatile de zi cu zi.
Tastatura este de tip chiclet, cu o cursa scurta si feedback placut, iar touchpad-ul este de dimensiuni modeste, suportand gesturi multiple. Sistemul audio este stereo si beneficiaza de tehnologia DTS Studio Sound, pentru o calitate audio buna, insa as fi preferat ceva mai mult bass. Totusi, un minus acceptat, avand in vedere ca nu ar fi fost posibila integrata unui subwoofer in aceste dimensiuni.
Pentru conectivitate, laptopul ofera un port HDMI si unul VGA, trei USB 3.0 si o iesire audio pentru casti si microfon, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la internet prin cablu, capabil de viteze de 10/100/1000mbps, fiind compatibil Gigabit. Placa de retea wireless este de tip 802.11 ac, de ultima generatie, cu viteze foarte bune.
Bateria are 4 celule si o putere totala de 52Wh. Multumita procesorului cu voltaj redus, autonomia este excelenta, de aproape 8 ore, intr-un regim de utilizare normala. Cu o utilizare mai moderata, se pot atine si peste 10 ore autonomie.
In concluzie, Toshiba Portege Z30-A-18U reprezinta alegerea excelenta pentru cei aflati in cautarea unui laptop usor, cu o constructie foarte solida si o greutate redusa, cu performanta bune pentru treburile de zi cu zi si cu o autonomie extrem de mare. Daca adaugam aici si sistemul de operare Microsoft Windows 7 Professional preinstalat, la care se ofera si o licenta de upgrade la 8.1 Pro, pentru doritori, laptopul devine un best-buy.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s