Lenovo IdeaCentre Q190 – mini PC-ul de sufragerie

Un ziua de astazi, un sistem ce va fi folosit doar ca media-center, pentru redat filme si navigat pe internet, nu mai este necesar sa aiba dimensiunile clasice ale unui sistem desktop. Lenovo IdeaCentre Q190 este un astfel de exemplu, avand o configuratie suficienta pentru redat continut multimedia, intr-o dimensiune compacta.
Carcasa este confectionata dintr-un material plastic de buna calitate, ce ofera un design frumos si elegant, acesta

integrandu-se perfect alaturi de un televizor in living-ul dumneavoastra. Dimensiunile sunt de 155 x 22 x 192mm, iar greutatea totala e de doar 2.38Kg.

Procesorul este un Intel Celeron 1017U, un procesor dual-core regasit de regula pe laptopurile accesibile ca pret, ce ofera doua nuclee cu o frecventa maxima de lucru de 1.6GHz. Memoria RAM este de 4GB DDR3 1600MHz, iar pentru stocare modelul ofera un hard-disk de 500GB, la o viteza de 5400RPM. Placa video este integrata in procesor, denumita Intel HD Graphics. Desi la prima vedere configuratia nu pare extrem de puternica, sistemul este gandit pentru a putea reda continut HD si Full HD, precum si pentru a oferi o navigare fluenta pe internet, sarcini de care se achita cu brio.
Pentru conectivitate, regasim in partea din spate un port HDMI, patru porturi USB 2.0, o iesire VGA, portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, precum si o iesire S/PDIF Out pentru conectarea audio digitala. In partea din fata, mai avem doua porturi USB 3.0, pentru viteze sporite, precum si mufele jack pentru microfon si casti. Pentru a mai scapa din cabluri, mini PC-ul ofera si o placa de retea wireless integrata, cu standard 802.11 b/g/n, pentru viteze bune. Ne este oferit deasemenea si un kit de tastatura + mouse, pentru ca pachetul sa fie complet.
In concluzie, Lenovo IdeaCentre Q190 reprezinta alegerea ideala pentru cei aflati in cautarea unui media-center de pe care sa redea filme sau sa faca navigare pe internet si cauta ceva de dimensiuni compacte, cu greutate redusa si aspect elegant.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s