Samsung 40JU6400 – Ultra HD, televizor smart din generatia noua

Un televizor din generatia 2015 care pare sa promita multe. Avand o diagonala doar de 102 centimetri, acesta beneficiaza totusi de tehnologia Ultra HD, un lucru bun dar nu neaparat necesar avand in vedere ca pentru aceasta diagonala era suficient si o rezolutie Full HD.
Din pacate in tara noastra si in general, nu prea exista continut Ultra HD dar din fericire chiar si fara continut o sa avem o imagine buna deoarece o sa avem densitatea pixelilor dar nu si calitatea imaginii UHD.
In momentul in care o sa ii oferim televizorului si continut de calitate, adica continut Ultra HD, acesta va avea o imagine impecabila, oferind si cel mai mic detaliu. Datorita tehnologiei Micro Dimming Pro televizorul utilizeaza la maxim luminozitatea acestuia reusind astfel sa creeze un contrast mult mai bun, mult mai puternic si niste culori mult mai clare. O functie foarte interesanta a acestui televizor este UHD Upscaling, functie, care ar trebui sa mareasca calitatea unei imagini Full HD si sa o apropie cat mai mult de calitatea unei imagini cu o rezolutie Ultra HD, practic, aceasta functie ar trebui sa va imbunatateasca imaginea cu mult. Acest lucru de multe ori se intampla, dar nu este foarte observabil, din pacate.

Designul este unul placut, dar, parca Samsung, in acest an, a dorit sa se axeze mai mult pe clasic din punct de vedere al ramei, aceasta find realizata din plastic cu aspect usor metalic, de culoare gri inchis, aproape negru, iar suportul de masa este un aluminiu acoperit de acelasi plastic de aceasi culoare cu aspect metalic. Suportul, din pacate, pe mine ma dezamagit putin deoarece ofera un balans destul de mare pe stanga-dreapta.
Sunetul este pe doua canale, Down Firing + Base Reflex, avand o iesire de maxim 20W. Televizorul scoate un sunet puternic si clar, avand intradevar un bas mult mai bun decat in anii anteriori

Din punct de vedere al platformei smart, in anul 2015 Samsung a implementat interfata Tizen pe televizoare, o interfata mult mai simpla din punctul meu de vedere, este intuitiva si rapida, bineinteles ca rapiditatea se datoreaza si procesorului Quad Core pe care acesta il are in dotare. Accesul se face rapid la sute de aplicatii, multe aplicatii sunt dedicate si pentru tara noastra, precum Seenow, Voyo sau HBO GO.
Per total, recomand acest televizor celor care doresc un Ultra HD de dimensiuni medii, tehnologia UHD incepe din ce in ce mai mult sa se dezvolte, ceea ce inseamna ca o sa avem din ce in ce mai mult continut de calitate.
Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor.  
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s