Dell UltraSharp U2515H – atunci cand o rezolutie Full HD este prea mica

In ziua de astazi, o rezolutie Full HD nu mai este de ajuns pentru unii utilizatori, acestia cautand monitoare mai mari, cu rezolutii mai inalte. Dell UltraSharp U2515H vine in intampinarea acestora, oferind un monitor de 25” cu o rezolutie de 2160×1440 pixeli, pentru o imagine ca la carte.
Constructia este solida, iar ergonomia excelenta. Avem parte de un suport ce permite o inclinare spre fata cu -5 grade si spre spate cu 20 grade, ce permite o rotire in jurul axei centrale, precum si sansa inclinarii monitorului, pana la 90 grade, pentru a putea fi folosit in modul Portrait, foarte util in situatiile in care trebuie sa lucram cu o cantitate mare de text pe verticala.

Ecranul este de tip IPS, cu o suprafata mata si o diagonala de 25”, afisand o rezolutie de 2160x1440p. Multumita acesteia si tehnologiei IPS, precum si calibrarii din fabrica, imaginea este excelenta. Culorile sunt vii, redate in mod natural, iar unghiurile de vizualizare largi, de 178 grade pe orizontala si pe verticala. In ceea ce priveste reproducerea culorilor, monitorul acopera 99% din spectrul sRGB. Cu alte cuvinte, putem clasa acest monitor in categoria celor semi-profesionale spre profesionale; personal, nu pot gasi un minus la imaginea oferita de acest ecran, este pur si simplu excelenta.

Pentru conectivitate, regasim doar intrari digitale, o conexiune analogica (VGA) nu si-ar fi avut rostul. Avem parte de doua porturi HDMI, doua DisplayPort precum si un mini DisplayPort. Regasim deasemenea si 6 porturi USB 3.0, pentru a putea conecta la monitor orice dorim. Prinderea VESA 100×100 nu poate lipsi nici ea, in caz ca dorim sa plasam monitorul pe perete sau intr-un suport de monitoare. Consumul total este de doar 35W, mai mult decat excelent avand in vedere dimensiunile ecranului si imaginea oferita.
In concluzie, Dell UltraSharp U2515H este un monitor aproape profesional, ce ofera un design atractiv cu o ergonomie excelenta, o imagine extrem de clara, alataturi de un pret de comercializare bun. Din punctul meu de vedere, daca bugetul dumneavoastra este de sub 2000 lei si doriti un monitorul cu adevarat bun, atunci P2515H este alegerea ideala.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet pentru alegerea unui monitor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s