Samsung 40JU6500 – Televizor curbat de 102 centimetri

Samsung a scos in acest an foarte multe televizoare curbate, printre care si acest model, de 102 centimetri, este unul din putinele televizoare curbate la aceasta diagonala. 
Ca sa fim in pas cu tehnologia si cu trendul pietei, pe langa faptul ca televizorul este curbat acesta are si ultima rezolutie disponibila pe piata, anume Ultra HD, o rezolutie folosita in general pentru diagonalele mari, unde este cu adevarat nevoie.
Desingul este placut, avand o rama din plastic dar cu aspect metalic, destul de subitre, avand un maxim de 1,5 centimetri, culoarea acesteia este gri-negru, iar suportul de masa este ceva uni, nou, creat de catre Samsung.
Imaginea este una frumoasa, Samsung imbunatatind cu mult contrastul seriei noi, din 2015, implementand tehnologia Mega Contrast, care, dupa cum v-am spus, imbunatatest contrastul foarte mult. Panoul poate ajunge pana la 1100 Hz, o valoare foarte mare avand in vedere ca televizorul afiseaza imagini doar 2D, totusi, daca e mult, nu strica, deoarece imaginea in miscare se va vedea mai bine ca niciodata. O alta caracteristica de luat in seama la acest televizor, este functia UHD Upscaling, functie, care imbunatateste imaginea incercand sa creasca calitatea acesteia prin marirea rezolutiei de la Full HD la UHD, adica, imaginile dvs. Full HD vor fi afisate destul de aproape de calitatea imaginii UHD.
Sunetul este puternic, avand un sistem audio pe doua canale Down Firing + Base Reflex, sistem care ofera un bas mult mai bun decat al altor televizoare. Iesirea audio este alcatuita din doua boxe de maxim 10W.
Din punct de vedere al SmartTV-ului in acest an Samsung a implementat interfata Tizen, o interfata dezvoltata de catre ei doar pentru deviceurile lor. In opinia mea, interfata este mult mai reusita decat ce regaseam pe cele din 2014, mult mai intuitiva si de multe ori chiar mai rapida. Rapiditatea se datoreaza si procesorului Quad Core pe care acesta il are integrat. Televizorul beneficiaza de Wi-Fi integrat si RJ-45, astfel, conectarea la internet se poate realiza foarte usor si rapid.
Televizorul are slot CI+ pentru a conecta cardul CI+, trei sloturi de USB, patru de HDMI si bineinteles intra audio digitala si minijack pentru casti.
In pachet regasiti telecomanda clasica dar si Samsung Smart Control, telecomanda cu ajutorul careia puteti controla mult mai usor televizorul. (Bineinteles, regasiti si manualul de instructiuni, accesorile de prindere pentru suportul de masa, etc.)
Televizorul are tunere digitale DVB-T, DVB-C, tunere cu ajutorul carora veti putea urmarii televiziune digitala fara a mai avea nevoie de un receiver sau mediabox separat.

Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor
Advertisements

One thought on “Samsung 40JU6500 – Televizor curbat de 102 centimetri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s