Smartwatch Motorola Moto 360 – Cel mai elegant Smartwatch

Piata ceasurilor inteligente este intr-o dezvoltare continua, cererea find din ce in ce mai mare de la an la an. Pentru un iubitor de gadgeturi, nu designul este cel care primeaza ci mai mult performanta gadgetului in sine. Totusi, in cazul in care vorbim de un ceas inteligent, acesta trebuie sa mearga purtat nu doar cu tinutele sport, ci si cu cele business, mai formale. Din fericire Motorla a inteles aceasta nevoie de elegant si a conceput un astfel de ceas inteligent care sa mearga aproape la orice tinuta. Motorola Moto 360 are un design clasic ramanand fidel formei clasice a ceasului de mana. Designul rotund afiseaza informatile mult mai bine dar ofera si un confort sporit.
Cadranul si bratara acestuia sunt din otel inoxidabil iar displayul beneficiaza de un strat destul de gros de Corning Gorilla Glass 3, acest lucru este unul foarte bun, avand in vedere ca un ceas este predispus la lovituri cauzatoare de zgarieturi. In cazul in care nu va place bratara metalica puteti oricand opta pentru modelul cu bratara din piele naturala, piele prelucrata de catre compania Horween. Pe langa rezistenta sporita a cadranului si a display-ului acesta beneficiaza si de un certificat IP67, certficat care garanteaza rezistenta la praf si apa pentru a fi folosit chiar si in conditii de vreme nu foarte prietenoase, de exemplu in ploaie. Totusi, nu sugerez scufundarea cu un astfel de ceas sau expunerea excesiva la apa.

Displayul are o diagonala de 1,56″ (3,96 cm) si o rezolutie de 320 x 290 pixeli cu un ecran de tip  Backlit LCD, acesta se vede foarte bine chiar si in bataia soarelui, avand si posibilitatea de reglare a luminozitatii in 5 trepte.

Softul pe care acesta il foloseste se numeste Android Wear, un sistem de operare dezvoltat de catre Google care, in opinia mea, va deveni din ce in ce mai popular si va primi o atentie deosebita din partea dezvoltatorilor de aplicatii. Pentru a folosi ceasul trebuie sa descarcati din Google Play aplicatia Android Wear, aceasta face imperecherea intre ceas si telefonul mobil. Pentru utilizare aveti nevoie de un telefon cu cel putin Android 4.3 si Bluetooth v4.0.

Acestea sunt caracteristicile legate de desgin si calitatea acestuia, acum, este randul functilor smart pe care acesta stie sa le faca. 

In partea stanga este amplasat microfonul cu ajutorul caruia puteti da comenzi vocale ceasului, comenzi de genul ,,text a message” sau ,,show me the weather”. In afara comenzilor vocale, microfonul mai are rolul si de a discuta cu un interlocutor, putand sa acceptati sau sa respingeti direct de pe ceas apelurile.  Ceasul vine si cu o serie de functii de tip fitnes, acesta are un HRM (heart rate monitor) si un pedometru (inregistrarea numarului de pasi)  integrate, putand sa va urmariti activitatea si evolutia pe care o aveti in timp. O alta functie interesanta este receptorul GPS. Ca la orice ceas inteligent, notificarile sunt afisate direct pe ecranul acestuia, putand sa setati ce notificari si de la ce aplicatii doriti sa primiti notificari, tot de pe ecran se poate schimba melodia care ruleaza pe telefon sau alege un playlist.

Bateria tine intre una si doua zile, in functie de modul de utilizare si de lumnzoitata la care il folositi. Din fericire, timpul de incarcare este rapid, intre 100 si 120 de minute.

Va invit sa vizionati un video in care sunt expuse cateva dintre functile precizate mai sus:

In concluzie, Moto 360 de la Motorola este unu ceas inteligent foarte bine dezvoltat, cu un sistem de operare care inca este la inceput dar, in timp se va dezvolta foarte mult. Eleganta si stilul clasic pe care cei de la Motorola l-au abordat il face unul din cele mai frumoase ceasuri de pe piata. 


4 thoughts on “Smartwatch Motorola Moto 360 – Cel mai elegant Smartwatch

  1. Bun , deci din ce am citit mai sus si observat din video-urile de mai sus acest “ceas” daca pot sa-i spun asa este o telecomanda pentru telefonul din buzunar , o idee excelenta avand in vedere designul simplistic dar totusi modern ,si sa nu uitam niste optiuni pe care nu le-am mai vazut de la filmele cu 007 incoace si din cat am mai gasit umbland pe internet nici pretul nu este unul strigator .

    Like

Leave a comment