Nokia Lumia 530 – pret mic si performanta buna

Daca va aflati in cautarea unui telefon ieftin, dar capabil sa se miste ok pe internet si in ceva jocuri, atunci Lumia 530 este alegerea perfecta. Cu un pret modest, un procesor quad-core si un sistem de operare Microsoft Windows Phone 8.1, telefonul se comporta foarte bine.
Carcasa este realizata dintr-un material plastic de calitate buna, in diferite culori, in functie de gusturile fiecaruia. Colturile sunt rotunjite, iar imbinarea dintre ecran si carcasa este realizata chiar
ok. Per total, avem parte de o constructie buna spre foarte buna pentru acest segment de pret.
Ecranul are o diagonala de 4.0″ si este de tip TFT, oferind 16 milioane de culori si afisand o rezolutie de 480×854 pixeli. Densitatea este de ~225 pixeli per inch. Imaginea afisata este suficient de ok pentru utilizatorul de rand, desi personal as fi preferat sa vad un ecran IPS si o densitate de macar 300ppi. Totusi, acestea ar fi urcat pretul de comercializare.
Procesorul este un Qualcomm Snapdragon 200, ce ofera 4 nuclee tactate la 1.2GHz si o placa video Adreno 320. Impreuna cu memoria RAM de 512MB si un sistem de operare optimizat ok, telefonul se descurca onorabil in treburile de zi cu zi si chiar si jocuri mai recente. Totusi, nu trebuie sa facem un multi-tasking prea agresiv, avand in vedere ca vorbim de un telefon low-end. Capacitatea de stocare este de 4GB, putand fi extinsa prin intermediul unui card microSD de pana la 128GB.
Camera foto are o rezolutie de 5MP si poate filma la 480p cu 30FPS. Senzorul are dimensiune de 1/4″, iar calitatea pozelor este decenta. Telefonul ofera wireless b/g/n, pentru viteze bune, precum si suport BlueTooth 4.0 si GPS asistat. Nu lipseste nici receptorul pentru Radio, precum si portul mini USB folosit atat pentru incarcare, cat si pentru conectarea la diferite dispozitive.
Bateria are o capacitate modesta de 1430mAh, insa avand in vedere si procesorul cu frecventa redusa si consum mic, intr-un regim de utilizare normala ne putem folosi de telefon cam doua-trei zile, pana sa aibe nevoie de o reincarcare.
In concluzie, Nokia Lumia 530 reprezinta unul dintre cele mai ieftine telefoane echipate cu un procesor Quad-Core, ce ofera o performanta buna pentru navigarea pe internet sau jocuri, reusind sa ocupe o pozite de best-buy in topul telefoanelor ieftine.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s