D-Link DIR-636L – design compact, performante bune

D-Link DIR-636L este un router wireless usor diferit fata majoritatea produselor din aceasta categorie. Cei de la D-Link au abandonat ideea de router wireless clasic, optand pentru o solutie cilindrica, cu antenele wireless integrate.

Avand dimensiuni de 93 x 145 x 111 si o greutate de doar 330 grame, carcasa router-ului este confectionata dintr-un material plastic semi-lucios, cu un aspect elegant si simplist, pe partea frontala fiind prezente doar doua LED-uri circulare de
culoare verde, ce arata daca router-ul este pornit si daca primeste semnal de la reteaua de internet.
D-Link DIR-636L este compatibil cu standardul Gigabit, oferind viteze de 10/100/1000mbps pe cablu si 300mbps prin wireless, pe o frecventa de 2.4GHz. Pentru conectare, router-ul se foloseste de portul WAN, in care intra cablul de internet, oferind pentru iesire alte 4 porturi LAN, pentru conectarea diferitelor dispozitive, alaturi de semnalul wireless. Regasim deasemenea si un port USB 2.0, pentru a atasa un dispozitiv (spre exemplu un stick sau HDD extern), pentru ca acesta sa fie vizibil in retea si sa poata fi accesat de alte dispozitive. Dupa cum am spus initial, routerul ofera doua antene integrate, ce ofera o putere de acoperire destul de mare, desi personal as recomand acest router pentru un spatiu de maxim 50-60mp.
In concluzie, D-Link DIR-636L este un router wireless foarte ok pentru segmentul sau de pret, compatibil Gigabit si cu viteze de transfer bune, oferind in acelasi timp o acoperire buna si un design foarte atragator.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s