Philips 298X4QJAB – aspect minimalist si diagonala mare

Monitoarele Ultra Wide au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren pe piata monitoarelor cu dimensiuni gereroase. Philips intra si ei in joc cu modelul 298X4QJAB, ce ofera o diagonala de 29″ si un panou IPS, pentru culori cat mai vii si unghiuri de vizualizare largi.

Constructia este realizata dintr-un material plastic mat, ramele ecranului fiind extrem de inguste. Per total, un design simplist, dar in acelasi timp elegant. Greutatea este de 6.3Kg, iar consumul electric de doar 33W, suficient de mic avand in vedere diagonala.

Monitorul este de tip IPS, cu o diagonala de 29″, o rezolutie de 2560×1080 pixeli si un aspect al imaginii de 21:9, facandu-l ideal pentru filme, jocuri sau pentru lucrul cu mai multe documente in acelasi timp. Multumita panoului IPS si tehnologiei TrueVision, monitorul este capabil sa acopere 99% din gama de culori sRGB, oferind in acelasi timp unghiuri foarte largi de vizualizare, de 178 grade pe verticala si orizonatala. Per total, avem parte de o imagine foarte buna, culorile reproduse fiind calde si vii, foarte aproape de cele naturale.
Monitorul dispune de doua porturi HDMI, un port DVI si un DisplayPort, pentru a asigura compatibilitatea cu aproape orice dispozitiv. Regasim deasemenenea si posibilitatea de montare in perete, cu ajutorului unui suport compatibil VESA 100×100, precum si doua difuzoare integrate de 2W fiecare. Mi-ar fi placut sa vad niste difuzoare ceva mai puternice, avand in vedere dimensiunile monitorului.
De mentionat functia MultiView, ce va permite conectarea simultata la monitor a doua dispozitive. Practic, putem viziona un film de pe un mediaplayer sa zicem pe o portiune de ecran, in timp ce pe cealalta vom avea imaginea afisata de PC / laptop. Un beneficiu extrem de util din punctul meu de vedere. Avem parte deasemenea si de o functie optimizata special pentru citit, pentru cei ce petrec o vreme indelungata in fata monitorului, citind diverse.
In concluzie, Philips 298X4QJAB s-a dovedit a fi un monitor extrem de interesant. Pentru pretul cerut, avem parte de un monitor de 29″ UltraWide, cu o imagine foarte buna, un consum electric mic si functii extrem de interesante.
Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al monitorului.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s