Samsung 48H5500 – Smart TV cu o diagonala de 121cm

Seria H5500 de la Samsung este una din cele mai bine vandute serii, atat la diagonalele mai mici cat si la cea de 128 centimetri. Astazi o sa vorbim si o sa va prezint diagonala de 128 centimetri, dar, trebuie sa stiti ca acest model este disponibil si in diagonale de 81 de centimetri sau 102 centimetri.
Designul acestui televizor este simplist, nu iese cu prea multe in evidenta. Avand o rama destul de subtire, de maxim 1 centimetru de culoare neagra in partea de sus si laterale, iar in partea de jos regasim o dunga de culoare argintie cu aspect metalic dar, toata rama este constriuita din plastic dur. Suportul de masa poate fi asezat chiar si in spatii mici, este construit din acelasi material ca si rama televizorului doar ca putin intarit. Din punct de vedere al designului putem spune ca Samsung a ales sa mearga pe stilul clasic, care sa se potriveasca in orice casa.
Imaginea televizorului nu este cea mai buna dar se descurca destul de bine. Acesta are o rezolutie Full HD cu o densitate a pixelilor de 1920 x 1080p, acest lucru inseamna ca acest televizor poate afisa imagini de inalta calitate. Panoul televizorului poate ajunge pana la maxim 100Hz, o valoare destul de mica pentru o diagonala asa de mare, Samsung ar fi putut in cazul acestui TV sa mareasca putin aceasta valoare.
Sistemul audio este unul bun, de tip Down Firing + Full Range, acesta, poate ajunge pan la maxim 20W avand doua boxe, fiecare de cate 10W. Claritatea sunetului se pastreaza chiar si la volum inalt.
SmartTV-ul este punctul la care acesta exceleaza. In anul 2014 Samsung a avut cea mai buna platforma de SmartTV pe care o putema gasi pe piata. Acesta beneficiaza de un procesor Quad Core pentru a avea o viteza foarte mare de navigare pe internet. Accesul la aplicatii se face rapid cu ajutorul telecomenzii, platforma ofera acces la sute de aplicatii si jocuri, foarte multe dedicate chiar si pentru tara noastra.

Televizorul beneficiaza de Slot CI+ pentru conectarea cardului CI+, pe langa acest slot televizorul mai are si sloturi de USB si HDMI dar si SCART. Tunerele digitale DVB-T, DVB-C, pe care acesta le are va da posibilitatea de a urmari televiziune digitala fara a mai avea nevoie de un receiver sau media-box sperat.
In concluzie, televizorul isi merite banii pentru diagonala pe care o ofera, imaginea este clara, culorile putin distorsionate fata de ralitate dar acest lucru se rezolva din setarile de imagine. Punctele forte sunt sunetul si platforma de SmartTV pe care acest o are.
Pentru mai multe detalii privind modul de alegere al unui televizor cititi articolul Criterii alegere televizor

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s