Acer Aspire R14 – simplu si usor

Cum moda laptopurilor convertibile incepe sa prinda amploare, nici cei de la Acer nu se lasa mai prejos si ofera un astfel de model. Aspire R14 reprezinta un produs 2 in 1, un ultrabook cu ecran touchscreen ce poate fi rotit la 360 grade, pentru a fi folosit la fel ca o tableta.
Constructia este realizata dintr-un material plastic de buna calitate, cu un finisaj ce imita aluminiul slefuit. Desi as fi preferat o constructie din aluminiu, laptopul este chiar solid, iar imbinarile sunt foarte bine realizate. Per total, vorbim de un laptop premium, totul impachetat intr-un produs cu o grosime de 23.8mm si doar 2.2kg greutate.
Ecranul are o diagonala de 14″ si afiseaza o rezolutie de 1366×768 pixeli, suprafata acetuia fiind lucioasa si suportand pana la 10 atingeri simultane. Desi este doar un ecran TN, culorile redate si unghiurile de vizibilitate sunt peste medie, iar suprafata lucioasa amplifica calitatea imaginii oferite, insa se poate dovedi usor deranjanta in spatii puternic iluminate sau in exterior. In ceea ce priveste partea tactila, ecranul raspunde rapid la comenzi, asadar se poate utiliza fara nicio problema.
Ultrabook-ul vine echipat cu un procesor Intel Core i7 4510U, ce ofera doua nuclee cu o frecventa maxima de lucru de 3.1GHz, cu 8GB RAM DDR3 la 1600MHz si o placa video dedicata, nVidia GT 820M. Per total, vorbim de o performanta suficienta pentru utilizarea de zi cu zi, capabila sa ruleze chiar si cate un joc recent, insa cu detalii reduse. Pentru stocare, regasim un hard-disk de 1TB, pentru a avea spatiu suficient pentru tot ce avem nevoie.
Tastatura este de tip chiclet, cu o cursa scurta si un feedback placut. Mi-a placut sa vad tastele directionale izolate fata de restul tastaturii, pentru a fi mai usor de gasit. Touchpad-ul este de dimensiuni medii, cu butoanele de click integrate si suport pentru gesturi multiple, oferind un raspuns rapid si precis. In ceea ce priveste sistemul de sunet, acesta este compus din doua difuzoare, sunetul fiind unul destul de banal, cu un volum maxim destul de mare si o cantitate limitata de bass.
Pentru conectivitate, laptopul ofera un port HDMI, doua USB 2.0 si un port USB 3.0, precum si portul RJ-45 pentru conectarea la reteaua de internet prin cablu, ce ofera viteze de pana la 1000mbps. Placa de retea wireless este clasica 802.11 b/g/n, cu viteze de transfer de 300mbps si suport BlueTooth 4.0.
Bateria ofera 4 celule, cu o putere totala de 53Wh. Asa cum era de asteptat, multumita acestei capacitati si a procesorului cu voltaj redus, autonomia intr-un regim de utilizare normala, cu o luminozitate a ecranului de 50%, se va situa undeva la 5-6 ore, foarte multumitor din punctul meu de vedere.
In concluzie, Acer Aspire R14 reprezinta un ultrabook 2 in 1, adresat celor aflati in cautarea unui produs usor, cu ecran tactil si ce se poate roti la 360 grade, ce vor o autonomie mare si un produs pentru utilizarea de zi cu zi, poate chiar si pentru ceva jocuri. Licenta de Microsoft Windows 8 preinstalata asigura utilizarea produsului din momentul despachetarii.

Pentru mai multe informatii cu privire la criteriile de alegere, consultati Ghidul complet de alegere al unui laptop.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s