Ce inseamna Ambilight?!

Ambilight este prescurtarea de la “iluminare ambientala”, aceasta este o tehnologia dezvoltata momentan doar de catre Philips.
Ambilight este o tehnologie inventata in anul 2002 de catre laboratorul Philips ASA (un laborator de dezvoltare centrala a Philips Consumer Electronics) si Philips Research. Aceste departamente au lucrat in parlel: Au pornit de la diferite
puncte de plecare, si au finalizat cu tehnologii usor diferite pe care apoi le-au imbinat. Philips Research a investigat aplicarea LED-urilor in confortul de acasa si modul in care pot fi acestea utilizate. Aceaste cercetari au condus la aparitia unui sistem de iluminare bazat pe LED-uri RGB care reproduce culoarea si luminozitatea continutului afisat pe ecranul televizorului. Aceasta tehnologie a fost lansata publicului larg in anul 2004 o data cu aparitia primelor televizoare Philips Ambilight.
In termeni mai uzuali, Ambilight inseamna amplasarea unor leduri RGB in spatele televizorului, debocei pe laterale, pentru a ilumina peretele din spatele acestuia pentru a face eranul sa para mult mai larg si atmosfera de vizionare mult mai captivanta.
Va invit sa urmariti un video de prezentare al tehnologiei Ambilight creat de catre Philips.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s